MUĞLA eski Valisi Fatih Şahin'in, görevde olduğu dönemde başkanlığını yaptığı Muğla El Sanatları Şirketi'ni (MELSA), borçlanma yetkisi olmadığı halde eski manken olan arkadaşı Murat Başoğlu'nun şirketinden 563 bin 487 lira avans vererek yöresel küçük hediyelik eşya alıp zarara uğrattığı ileri sürüldü. Büyükşehir'e geçen MELSA yönetimi, Muğla Valiliği Hizmet Vakfı'na bir yazı gönderip, bu paranın kendilerine iade edilmesini istedi.
Daha önce Muğla Valilik bünyesinde İl Özel İdaresi'ne bağlı hizmet veren MELSA tarafından turizm bölgelerindeki yıllık yaklaşık 8 milyon lira getiri sağlayan 2 işletmenin, 30 Mart tarihindeki yerel seçimlerden 10 gün önce, Büyükşehir Belediyesi'ne geçmemesi için düzenlenen protokolle feshedildiği ortaya çıktı. 2013 yılının Mayıs ayında 'Valiler Kararnamesi' ile merkeze alınan dönemin Valisi Fatih Şahin'in, Türk Ticaret Kanunu'nun anonim şirketlerle ilgili 358. maddesindeki 'iştirak taahhüdünden doğan borç hariç, pay sahipleri şirkete borçlanamaz' ifadesine karşın, yakın arkadaşı eski manken Murat Başoğlu'nun şirketi Takkunya'ya, yöresel küçük hediyelik eşya yapılması için 563 bin 487 lira avans verdiği öne sürüldü. 29 Mayıs 2012 tarihindeki bu ödeme, MELSA'nın Büyükşehir Belediyesi'ne geçmesiyle yapılan incelemede ortaya çıktı. Zarara uğratıldığı ileri sürülen MELSA, Muğla Valiliği Hizmet Vakfı'na bir yazı gönderip, bu paranın bir hafta içinde kendilerine iade edilmesini isteyip, aksi takdirde icra takibi başlatacaklarını bildirdi.
Yılda 3 milyona yakın yerli- yabancı turist ağırlayan Muğla'nın Fethiye Ölüdeniz Mahallesi'nin turistik yerleri, Gökova Seyir Tepesi, Bodrum ile Dalaman Havalimanı ve gümrük kapılarında satılması için yarım milyon liranın üzerinde bir para ödenerek ilin tanıtımı için alınan bardak, tabak, fincan seti gibi hediyelik eşyaların çok büyük kısmının dağıtmayıp, MELSA'nın deposunda kaderine terkedilmesi de tepkilere neden oldu.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı ve MELSA Müdürler Kurulu Başkanı Yavuz Kayı, yaptıkları araştırmallarda usulsüzlüklerle karşılaştıklarını söyledi. Kayı, "Bu yaşanan olaylar ile ilgili olarak şu anki vakfın başkanı çıkıp kamuoyunu bilgilendirsin. İlimize yakışmayan olaylar ile karşı karşıyayız. Diyecek söz bulamıyorum" dedi.
Valilik'ten ise iddialarla ilgili açıklama yapılmadı.

CA(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)