ULUSAL bir televizyonda program yapan tiyatrocu ve dizi oyuncusu Melek Baykal, kendi programında Van için başlattığı yardım çağrısı ardından toplanan yardım malzemelerini, Van'ın Erciş İlçesi'nde konteyner kentte yaşayan depremzedelere dağıttı.
Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde Richter ölçeklerine göre 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerde en çok can ve mal kaybının olduğu Van'ın Erciş İlçesi'ne gelen Star TV'de program yapan ünlü tiyatrocu dizi oyuncusu Melek Baykal, konteynerde kalan aileleri ziyaret etti. Programda yaptığı yardım çağrsı ardından, topladığı yardım malzemelerini Erciş İlçesi'nde bulunan ve 30 ailenin yaşadığı Alkanat Konteyner Kentte dağıttı. Konteynerleri gezen Baykal, ailelerin sorunlarını dinleyip, getirdiği yardım malzemelerini elleriyle dağıttı. Baykal, Van'da konteyner kentte yaşayan ailelerin çok zor şartlar altında yaşadıklarını öğrenince yardım hareketi başlattıklarını belirterek şöyle konuştu:
"Burada zor şartlar altında yaşayanlar için her gün yayınımızda 'Van'daki mağdur vatandaşlarımız için yardımlarınızı esirgemeyin. Biz bu yardımları kendi ellerimizle dağıtacağız' dedik. Ben de sizin aracılığınızla binlerce kez teşekkür ediyorum. Gerçekten bize inanıp güvendiler. İnanılmaz bir yardım yağdı. Sonra biz onları kolileyip paketledik. Ve mağdur ailelere ulaştırdık. Burada insanlar çok zor şartlarda yaşıyor. 1 göz odada 7 kişi yaşayan var. Elektrikleri sürekli kesiliyor ve ısınamıyorlar. Yetkililerin burada yaşayan ailelere sahip çıkması gerekiyor. Buraya gelmeyi çok istedim. Melek izleyicisine de yardımları yollayanlara da kendi ellerimle teslim etmek istediğimi göstermek istiyorum."
Çocuklarla sohbet eden Melek Baykal yanında getirdiği oyuncakları da çocukları dağıttı.