HAKKARİ'de görev yapan geçici köy korucularına Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı tarafından iftar yemeği verildi.
Hakkari Orduevi bahçesinde düzenlenen programa Vali Yakup Canbolat, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muzaffer Sönmez, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Yavuz Özfidan, Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay Ömer Faruk Özköse, il ve ilçelerde görev yapan 110 geçici köy korucusu katıldı. Korucuları Vali Canbolat ile Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Sönmez kapıda karşıladı.
"HAKKARİ'NİN HUZURA İHTİYACI VAR"
İftar programında konuşan Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muzaffer Sönmez, Ramazan ayının son haftasında korucularla birlikte olmayı arzu ettiklerini söyledi. Tuğgeneral Sönmez, şöyle dedi:
"İnşallah bütün günlerimiz böyle huzurlu ve sakin geçer. Hakkari’nin huzura ihtiyacı var. Diğer illerdeki huzur neyse burada Hakkari'linin de aynısını yaşamaya hakkı var. Ülkemizin birliği ve beraberliği için geçmişte bizimle omuz omuza mücadele etmiş ve emekli olmuş korucularımız da şu anda aramızda. Ülkemizin birlik ve beraberliği uğrunda hayatını kaybederek ebediyete intikal eden şehitlerimizi bu vesileyle rahmetle anıyorum. Gazilerimize de şükranlarımızı sunuyorum."
İftar programı yemek ve Müftü Mehmet Faysal Geylani'nin okuduğu dualarla son buldu.

FOTOĞRAFLI