Arif ARSLAN/BATMAN, () - BATMAN'da, İl Jandarma Alay Komutanlığı'na bağlı askerler, 175'inci kuruluş yıl dönümünde, 175 bin fidan dikimi için insansız hava aracı Heron gözetiminde, ilk etapta 2 bin fidan dikimini gerçekleştirdi.
İl Jandarma Alay Komutanlığı,  ilk etapta 2 bin fidan dikti. Vali Yılmaz Arslan, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Uğur Özcan ile il yöneticilerinin katıldığı ağaç dikme töreni sırasında, heronlar da havadan güvenlik uçuşu yaptı.
Batman havaalanı bitişiğindeki fidan dikme töreninde konuşan İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hacı Sarıışık, "Jandarma Genel Komutanlığı'nın 175'inci yıl etkinlikleri kapsamında bu yıl çeşitli faaliyetler düzenleniyor. Bu faaliyetler içerisinde hatıra ormanı da yer alıyor. Batman İl Jandarma Komutanlığı'na ait hatıra ormanında, 175'inci yılda 175 bin ağaç dikilmesi kapsamında sayın valimiz ile Orman İşletme Müdürlüğü'nün katkılarıyla temin edilen 2 bin adet fidanın dikimini, ülkemizin gelişmesine, gelecek nesillere temiz bir çevre ve yaşanabilir bir hayat bırakabilme adına bu görevi icra etmenin gurur ve heyecanını yaşıyoruz" dedi.
Çevre ve Orman Müdürü Mehmet Ali Dedeoğlu da Hasankeyf ve Batman Üniversitesi kampüs alanında bugüne kadar 125 bin fidanın dikildiğini belirterek, sonbahara kadar Batı Raman'a 500 bin fidanın daha dikileceğini söyledi. Konuşmaların ardından Vali Yılmaz Arslan ve il yöneticileri, Mehmetçikle birlikte fidan dikti.

AA(GG/BT) (FOTOĞRAFLI)