Yüksel BALCI/ÖDEMİŞ (İzmir), () - İZMİR'de hastanede geçirdiği kalp ameliyatının ardından yaşamını yitiren beden eğitimi öğretmeni 56 yaşındaki Mehmet Darcan'ın cenazesi, görev yaptığı Ödemiş Hulusi Uçaçelik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen törenin arından gözyaşlarıyla toprağa verildi.
Evli, 2 çocuk babası, 35 yıllık öğretmen Mehmet Darcan, dün kalbinden rahatsızlandı. Ambulansla İzmir'deki özel bir hastaneye kaldırılan Darcan, ameliyata alındı. Ameliyat sonrası yoğun bakım ünitesine alınan Darcan, durumu tekrar ağırlaştıktan sonra doktorların müdahalelerine rağmen yaşamını yitirdi. Beden eğitimi öğretmeni Darcan'ın ölüm haberi yakınları, meslektaşları ve öğrencilerini yasa boğdu.
Darcan için bugün görev yaptığı Ödemiş Hulusi Uçaçelik Anadolu Lisesi'nde tören düzenlendi. Törende, Okul Müdürü Muammer Uysal'ın yaptığı, "Haydi Mehmet Hocam, İstiklal Marşı söylenecek, öğrencileriniz sizin sesinizi bekliyor. Haydi, komut ver. Hocam, hayat bu kadar kısa. İnsan bir Allah ısmarladık demez mi? Sizi çok seviyoruz. Allah rahmet eylesin" demesi, duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Gözyaşlarını tutamayan öğrencileri ve meslektaşları Darcan'ın tabutuna karanfiller bıraktı. Dua edilip, helallik alınmasının ardından Darcan'ın cenazesi, öğlen Kubbeli Cami"ye götürüldü. Burada kılınan namazın ardından Mehmet öğretmenin bir süre omuzlarda taşınan cenazesi Ahrandı Mezarlığı'na götürülüp. toprağa verildi.

YB(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)