Özgür ALTUNCU-Taner YENER/İSTANBUL,() Gezi Parkı eylemlerine destek amaçlı Ümraniye'de gerçekleşen yürüyüş sırasında 20 yaşındaki Mehmet Ayvalıtaş'ın bir aracın çarpması sonucu ölümüyle ilgili davanın görüldüğü Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı önünde aileye destek vermek için çeşitli parti ve STK'lara üye yaklaşık 500 kişi toplandı.

BABA AYVALITAŞ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ
Ayvalıtaş ailesi ve avukatları 22 Eylül'e ertelenen duruşmanın ardından basın açıklaması yaptı. Hayli üzgün olduğu gözlenen ve güçlükle yürüyen Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş, "Eğer insansanız, hırsız değilseniz, emekçiyseniz en büyük suçlusunuz. Bize adalet işlemiyor, adaletimiz yok. Ben Allah'a havale ediyorum" diyerek sinir krizleri geçirdi.
Kalabalığın arasından çıkarılan Ali Ayvalıtaş baygınlık geçirdi. Mehmet Ayvalıtaş'ın ağabeyi Muharrem Ayvalıtaş da " 20 yaşında kardeşimin hakkını aramaya geldiğimiz yere, eziyet edilmek, hor görülmek dalga geçilmek için gelmedik " diyerek tepki gösterdi. Ailenin avukatı Sevgi Evren sanık hakkında tutuklama kararı çıkarmayan mahkeme heyetine tepki göstererek," Sanık üçüncü defa gelmedi duruşmaya. Taleplerimiz kabul etmedi. En azından bir aşama kaydedildi. Şuanda yakalama kararı çıkarıldı. Dinlenen her tanık, sanıkların kasıtlı davranışlarını ifade etmesine rağmen hakim sanıklar hakkında tutuklama kararı vermedi" diye konuştu.

BERKİN ELVAN'IN BABASI DA GELDİ
Ayvalıtaş ailesine destek vermek için duruşmaya katılan Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan, "Sadece adalet ve adil bir yargılama istiyoruz. Çocuklarımız boşu boşuna ölmediler. Ortada adaletsizlik olduğu için bu çocuklar sokağa çıktı, katledildi. Dilerim ki aynı bizim çocuklarımız gibi onlar da adaleti ihtiyaç duyar" dedi. Açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı.
TY(FOTOĞRAF)