Elvan EZBER/İSTANBUL, () GEZI Parkı olayları sırasında katıldığı yürüyüşte bir otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş, Ataşehir'de anıldı.

Çeşitli sivil toplum kuruluşları Mehmet Ayvalıtaş'ı anmak için, Ataşehir'de bir araya geldi. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ataşehir Şubesi'nde toplanan gruplar Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş'ı da yanlarına alarak saat 15.00'te yürüyüşe geçti. Katılımcılar yakalarına Mehmet Ayvalıtaş ve oğlunun ölümünden bir süre sonra hayatını kaybeden Fadime Ayvalıtaş'ın fotoğrafını astı.

Mustafa Kemal Mahallesi ara sokaklarında yürüyüşe geçen göstericiler "Mehmet Ayvalıtaş ölümsüzdür", "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" ve "Gezi şehitleri ölümsüzdür" diye slogan attı. Yürüyüş sırasında gruptakilerle bir otomobil sürücüsü arasında tartışma yaşandı. Yol kapalı olduğu halde ilerlemek isteyen sürücü ile gruptakiler arasında tartışma çıktı. Araya giren vatandaşlar olayın büyümesini önledi. 

 HAYATINI KAYBETTİĞİ YERDE ANDILAR

Kalabalık bir saat süren yürüyüşün ardından Mehmet Ayvalıtaş'ın hayatını kaybettiği Mustafa Kemal Köprüsü'ne geldi. Burada Gezi olaylarında yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu. Hatay'da Gezi olayları sırasında yaşamını yitiren Abdullah Cömert'in ailesi de destek vermek için anma törenine katıldı. Ayvalıtaş ve Cömert ailesi birbirine sarılarak fotoğraf çektirdi. 

Baba Ali Ayvalıtaş yaptığı konuşmada "Biz dürüstlükten insanlıktan adaletten yanayız. Biz aleviyiz. Onur duyarız. Biz insan ayırmayız. Rengi dini dili ırkı ne olursa olsun oğlum neyse tanımadığım insan da kardeşimdir" dedi. Konuşmanın ardından kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

EE (MK) (FOTOĞRAF)