Eyyüp BURUN/GAZİANTEP, ()-MAZLUMDER Gaziantep Şube Başkanı Sabri Sayan, son zamanlarda kentte Suriyelilere karşı oluşan tepki ve istenmemelerine yönelik yapılan eylemlerin yanlış olduğunu belirterek, "Bu tür eylemler Suriyeli mültecilerin acılarının katlanmasına neden olmaktadır" dedi.
Gaziantep'te son günlerde özellikle sosyal medya hesaplarından Suriyelilere yönelik oluşan tepkinin zaman zaman gruplar halinde eyleme dönüşmesi üzerine Mazlumder Şube Başkanı Sabri Sayan basın toplantısı düzenledi.
Kentte son günlerde yaşanan olayları kaygı ve endişe ile izlediklerini söyleyen Sabri Sayan, 4 yıldır savaş nedeniyle ülkelerinden kaçmak zorunda kalan Suriyeli mültecilere karşı geliştirilen tutumun son derece yanlış olduğunu ifade ederek, "Ülkelerinde devam eden savaş nedeniyle canlarını kurtarmak için ülkemize sığınan ve çok zor şartlar altında hayatlarını idame ettiren mültecilere bir de Gaziantep'ten 'Suriyelileri istemiyoruz, Susma haykır, Suriye'ye hayır' şeklinde eylem yaparak yürüyen vatandaşlar Suriyeli mültecilerin acılarının katlanmasına neden olmuştur" dedi.
Yaşanan olayların Suriye yönetiminin isteği doğrultusunda geliştiğini ifade eden Sayan, şunları söyledi:
"Bir yandan hamiyetli kişi ve kuruluşlar üstün bir gayretle zor durumda kalan bu insanların sorunlarına koşup insani, İslami, komşuluk ve akrabalık görevini yerine getiriyor. Dul, yetim, hasta, yaralı, evsiz, yiyecek ve giyeceği olmayan bu insanların acısını hafifletmeye çalışıyor. Diğer yandan Suriye yönetiminin yönlendirdiği şüphesini üzerinde taşıyan veya iç karışıklık çıkarmak isteyen bir takım ırkçı, çıkarcı kişi ve gruplar yapılan yardımları engellemeye çalışıyorlar. Münferit bazı olayları bahane ederek ortaya çıkan bu çevreler, aslında başından beri bu tutumlarını sürdürüyorlar. Bazı kişilerin işledikleri suçlardan dolayı felakete uğramış ve ülkemize sığınmış Suriyeli ailelere suçlu muamelesi yapmaya çalışıyorlar. Türkiye halkının misafirperverliğini her fırsatta dile getirenler bu son yapılan eylemle misafir düşmanı ve yabancı düşmanı olduklarını göstermişlerdir. Özellikle içinde bulunduğumuz Ramazan ayının ruhuna aykırı bir tutum sergilemişlerdir. Gaziantep halkının bunu tasvip etmediğini herkes yakından bilmektedir. Mazlumder olarak tüm halkı sağduyulu olmaya davet ederken, yetkililerin de bu tür eylemlere karşı önlem almalarını talep ediyoruz."

FOTOĞRAFLI