Ali LEYLAK/ŞANLIURFA, () - ŞANLIURFA’nın Siverek İlçesi'nde 15 gün içinde küçük yaştaki iki kızın cinsel istismara uğraması Mazlumder tarafından basın açıklamasıyla kınandı.
Siverek’te 15 gün içersinde 2 cinsel istismar olayının yaşanması üzerine Mazlumder Şube Başkanı Meral Dervişoğlu, basın açıklaması yaparak olayları kınadı. Cinsel istismar olaylarını lanetlediklerini ifade eden Dervişoğlu, "Siverek’te yaşanan 2 olay, canice ve insanlık dışı uygulamalardır. Bunun için sorumluları göreve çağırıyoruz. Bu olaylar hemen aydınlatılmalı ve failler cezalandırılmalıdır. Buradan yetkililere özellikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na çağrımız; mağdur çocuğun hayati tehlike altında bulunmasıdır. Bölgedeki namus anlayışına göre kızın ailesi tarafından öldürülme tehlikesi bulunmaktadır. Bir canın daha intihar süsü verilerek öldürülmesinden endişe duymaktayız.Bizler gerek hastanedeki tedavi süreci ve gerekse sonrasında can güvenliğinin sağlanmasını acilen beklemekteyiz" diye konuştu.
Siverek İlçesi'ne bağlı Ekinbaş Köyü'nde 14 yaşındaki S.Ö., 15 yaşındaki akrabası E.Ö. tarafından cinsel istismara uğramış, S.Ö. hastanede tedavi edilirken, E.Ö. tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. 15 gün önce de aile baskısı nedeniyle evden kaçtığı öne sürülen 14 yaşındaki Z.İ. adlı kız çocuğu 4 kişinin cinsel istismarına uğramıştı.

AL(HK/AK) (FOTOĞRAFLI)