BURSA’nın Karacabey İlçesi’nde bulunan Celal Acar Yaban Hayatı Koruma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nin 3 yıldır maskotu haline gelen Çiko adlı maymun, kaçak yollarla getirilerek evde bakılan ve toplanarak merkeze getirilen 10 örümcek maymunla birlikte kalıyor. 
Karacabey Celal Acar Yaban Hayatı Koruma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi, Türkiye’ye kaçak yollarla getirilen evde bakılması yasak olan maymunları toplayarak hayvanat bahçelerine gönderiyor. Merkezin 3 yıldır maskotu haline gelen, yaramazlık yapmayı ve bakıcılarıyla oynayan Çiko adlı makak maymunu da yeni gelen arkadaşları ile bir arada kalıyor.
Çiko’nun yeni arkadaşlarına alıştığını söyleyen Doğa Koruma ve Milli Parklar 2’nci Bölge Müdürlüğü Veteriner Hekimi Nihal Bilgici, “Çiko ile birlikte 11 maymunumuz var. Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerini Koruma Projesi (CİTES) kapsamında el konulan hayvanlar. Türkiye’ye girişleri yasak Endonezya, Hindistan gibi ülkelerden getirilip burada ticari olarak satışı yapılıyor. Merkeze gelen hayvanları hayvanat bahçelerine göndermeye çalışıyoruz. Burası bir kurtarma merkezi daha çok yaralı olan hayvanları burada tutuyoruz. Bir hastalık yoksa bu maymunları başka yerlere yerleştirmek istiyoruz” diye konuştu.
Merkezde en uzun kalan maymunun Çiko olduğunu söyleyen Bilgici, 3 yıldan bu yana merkezin maskotu haline gelen Çiko’yu vermeyi düşünmediklerini kaydetti. El konulan maymunların ilk önce karantina bölgesine konulup izlendiğini belirten Bilgici, “Hastalıkları yoksa birbiri ile anlaşabilen gruplar halinde yerleştiriyoruz. Hepsi bir arada yaşayamıyor. Meyve ve pelet yem ile sabah, akşam günde iki kez besliyoruz” dedi.

FOTOĞRAFLI