Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), () - MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde son 3 günde etkisini arttıran sıcak hava ile birlikte turizmde yaşanan hareketlilik tatilci ve turistlerin yanı sıra esnafı sevindirdi. Bodrum sahillerinde renkli görüntüler ortaya çıktı. Turistik tesislerde doluluk oranı yüzde 60'lara ulaştı.
Bodrum'da son 3 günden bu yana etkisini arttıran sıcaklar nedeniyle sahiller tatilci ve  turistlerle doldu. 34 derece hava ve 18 derece deniz suyu sıcaklığının ölçüldüğü Bodrum'da yerli ve yabancı turistler plajları doldurdu. Özellikle İskandinav ve Kuzey Avrupa ülkelerinden gelen turistler, üstsüz sereserpe güneşlendi, tatilin tadını çıkardı.
Türk arkadaşlarından öğrendikleri, denizde deve güreşi yapmayı, arkadaşlarının omuzlarına çıkarak denemeye kalkan İngiliz turistler ilginç görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu. Su sporları yapan bazı turistler hız teknesinin 40 kilometre hızla çektiği yuvarlak hamburgerlerde ve jet-ski yaparak keyifli anlar geçirdi.  Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeciler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt, şöyle dedi:
"Katıldığımız uluslararası turizm fuarlarında yaptığımız tanıtımın olumlu yansımalarını almaya başladık, otellerini açan tesis işletmecileri şu anda durumdan ve yapılan rezervasyonlardan oldukça memnun, barış sürecinin olumlu yansımaları ile haziran ayından itibaren rezervasyonlarda ciddi bir artış dalgası bekliyoruz."

YA(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)