Uzay KESMEN/İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), Gazze'ye insani yardım taşıyan "Mavi Marmara" gemisine yönelik İsrail askerlerince düzenlenen saldırının 4.yıl dönümü hayatını kaybeden 10 kişi için, Sarayburnu'nda dün akşam saatlerinde anma programı düzenledi.



"İSRAİL İÇİN KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARTILDI"

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, 'rabia' işaretinin anlamını açıklayarak başladığı konuşmasında Mavi Marmara'nın zafere giden yolda ilerlediğini vurgulayarak, "Mavi Marmara zafere giden yolda büyük bir aşamayı daha geçti. Şimdi biz çok mutluyuz, mutsuz olan İsrail. Şimdi Allah hepsini utandırdı. Mahkeme bir karar verdi; bu karar bu savaşı kazandığımızın adıdır. Ne dedi biliyor musunuz mahkeme, bu cesur savcılar, bu cesur hakimler İsrail hakkında yakalama ve tutuklama kararı verdi. Şimdi ise kırmızı bülten çıkarma kararı verdi" şeklinde konuştu.



"BABAM MAZLUMARI ÖNDE TUTTU"

Gemide hayatını kaybeden İbrahim Bilgen'in oğlu İsmail Bilgen, "İnsan belli bir yaşa erdikten sonra, her şeyi kendi yapabilir zannediyor. Daha da büyüyünce babasının yokluğunu daha iyi anlıyor. Babamı şehit olarak verdiğim zaman benim babama en çok ihtiyaç duyduğum zamanlardı. Babam daima mazlumlara yardım etme isteğiyle doluydu. Hayatı boyunca da mazlumları önde tuttu" dedi.



"BUGÜN GAZZE DAHA DA KÖTÜ"

Saldırıda hayatını oğlu Furkan Doğan'ı kaybeden Ahmet Doğan ise, Gazze'nin durumunun giderek kötüleştiğini ifade ederek, "4 yıl önce Mavi Marmara yola çıkarken, güzel insanlar güzel niyetler ve halisane duygularla çıkılan yolda her ne kadar Gazze'ye ulaşamamışlarsa da, Mavi Marmara'nın tüm mazlum halkların gönüllerine ulaştığını, mazlum halkların kıyılarına ulaştığını gelişmelerden anlıyoruz. Bugün geldiğimiz noktada aslında Gazze'nin 4 yıl önceki durumdan vahim durumda olduğunu da belirtmek gerekir. Mavi Marmara yola çıkarken Gazze'deki durum bugünkü durumdan daha iyiydi diyebiliriz. Ben Gazze'ye en azından Furkan'ı temsilen girmeyi oradakilerle beraber olmayı başardım" diye konuştu.

Programın devam ettiği sırada bazı vatandaşlar Mavi Marmara gemisinin içine girerek gemiyi gezdi ve konuşmaları gemi içinden takip etti. Öte yandan yağmurun artmasıyla izleyicilere yağmurluk dağıtıldı. Program sinevizyon, müzik ve tiyatro gösterisiyle devam etti.

UK(İY) (FOTOĞRAFLI)