Mahir ALAN/ ADIYAMAN, () - MAVİ Marmara gemisine düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Fahri Yaldız, olayın 4'üncü yıldönümünde memleketi Adıyaman'da mezarı başında anıldı.
Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırıda ölenler Adıyaman'da bir grup tarafından anıldı. Anma programına katılan Fahri Yaldız'ın kardeşi Habip Yaldız, "Olaydan sonraki süreçte İsrail'in tazminat  ödeme talepleri, özür dileme talepleri oldu. Evet, özür dilemeleri gerekiyor çünkü suçlular. Gazze özgürleşene kadar, oradaki insanlara ilaç, gıda, her türlü yardım gidene kadar biz davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Özürü de tazminatı da kabul etmeyeceğiz" dedi.
İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Mavi Marmara gemisine saldırı davasında, dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Marom, İstihbarat Başkanı Amos Yadlin ve Hava Kuvvetleri Komutanı Avishay Levi hakkında yakalama kararı verdiğini söyleyen Yaldız, "Ben İnterpol'e üye ülkelerden bu kararı uygulamalarını istiyorum. Biz şehit ailesi olarak bu kararın uygulanmasını ve katillerin tutuklanıp yargılanmasını istemekteyiz" diye konuştu. Anma programı, Fahri Yaldız ve hayatını kaybeden arkadaşları için Kuran'ı Kerim okunmasıyla son buldu.

MA (HK/ ) (FOTOĞRAFLI)