Buket YETİŞSİN/DİDİM (Aydın), () - AYDIN'ın Didim İlçesi'nde Türkiye Çevre Eğitim Vakfı'nın (TÜRÇEV) organize ettiği Didim Belediyesi ve D- Marin Didim ev sahipliğinde 2014 Yılı Ulusal Mavi Bayrak ödül töreni düzenlendi.
Mavi bayrak almaya hak kazanan 46 ülke arasında 3'üncü sırada yer alan Türkiye'de 397 plaj, 22 marina ve 12 yatı temsilen bazı işletmelere ödülleri D-Marin Didim'de düzenlenen törenle verildi. Törene D-Marin Marinalar Koordinatörü Ali Bezirgan, TÜRÇEV Başkanı Rıza Epikmen, Didim Belediye Başkanvekili Ahmet Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu, ödül alacak işletmelerin yöneticileri ile davetliler katıldı. Kokteylin ardından ödül törenine geçildi. D-Marin Marinalar Koordinatörü Ali Bezirgan, denizlerin temizliği konusunda herkesin sorumluluk taşıdığını belirterek "Gelecek yıllarda artık karalardan denize akan kirliliklerin zaman içerisinde çözümlenebileceği plajlarımızın Karadeniz, Marmaris ve Akdeniz ile bütün plajlarımızda mavi bayrakları göreceğimizi ümit ediyorum" dedi.
TÜRÇEV Başkanı Rıza Epikmen ise konuşmasında hedeflerinin gelecek yıl dünya ikinciliği olduğunu ifade ederek "Vakfımız 1993 yılında kuruldu. 21 senedir Türkiye'deki mavi bayrakları veren kuruluş olarak her sene kendimizi geliştiriyoruz. 1995 yılında 5 bayrakla başladığımız bu yolda 297 plaj, 22 marina ve 12 yatta mavi bayrağımız dalgalanacak. Hedefimiz gelecek sene dünya ikinciliği ve yakın bir gelecekte de dünya birinciliğini elde etmek. Sadece birinci olmak için çalışmıyoruz artan bayrak sayımız denizlerimizin ne kadar kaliteli ve temiz olduğunun bir göstergesi. Dünyanın en etkin eko etiketlerinden biri mavi bayrak. Mavi bayrak sayısının artması vatandaşlarımızın ve gelen turistlerin güvenle denize girebileceğini gösteriyor. Bu da gelecek nesillere sürdürülebilir bir deniz temizliği katkısı sağlayacak" dedi.
Didim Belediye Başkan Vekili Ahmet Yılmaz ise konuşmasında bu törenin ilk kez Didim'de gerçekleştirildiğini belirterek Didim'de dalgalanan her mavi bayrağı önemsediklerini kaydetti. Didim'in sahillerinin büyüdüğüne dikkat çeken Yılmaz, tüm plajları yeterli hale getirip hepsi için mavi bayrak almayı hedeflediklerini kaydetti. Konuşmaların ardından Didim Akbük Halk Oyunları ekibi halk oyunları gösterisi yaptı. Gösterilerin ardından mavi bayrak almaya hak kazanan işletmelere plaketleri verildi. Törende ayrıca Didim Belediyesi'ne ve D-Marin Didim'e teşekkür plaketi verildi. Törende daha sonra 397 plaj, 22 marina ve 12 yatın taşımaya hak kazandığı mavi bayrağı temsilen, denizden getirilen mavi bayrak D-Marin Didim'de göndere çekildi. TÜRÇEV En İyi Çevre Eğitim Etkinlikleri ödüllerinin de verildiği törende, Didim Belediyesi plaj kategorisinde, D-Marin Didim de marina kategorisinde ödüle layık görüldü.

FOTOĞRAFLI