HONG Kong Moda Haftası ve Tekstil Fuarı'na katılan Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) üyeleri, ziyaretini tamamlayarak döndü.
MATSO Yönetim Kurulu Üyesi Murat Oğuz Öncel ve meclis üyeleri Mustafa Kısa, Baykal Özden, Murat Güven, Ramazan Kadir Taş'ın aralarında bulunduğu 9 MATSO üyesi, 12-18 Ocak tarihleri arasında düzenlenen Hong Kong Moda Haftası ve Tekstil Fuarı'na katıldı. İlçeye dönen heyet adına MATSO 1. Meslek Komitesi Başkanı Murat Güven, fuar hakkında bilgiler verdi. İş adamlarıyla ikili görüşmeler yaptıklarını kaydeden Güven, fuarın olumlu geçtiğini söyledi.
Yurt dışına ürün üretme konusunda ön görüşme yaptıklarını kaydeden Güven, "Örnek ürün konusunda bazı yabancı iş adamlarıyla anlaştık. Hong Kong'un ticari alanlarını da gezdik. Orada fizibilite çalışmaları yaptık. Turistik alanlarını da gezdik. Gruptan bazı iş adamları Çin'de iş görüşmesi gerçekleştirdi" diye konuştu.
MATSO Başkanı Ahmet Boztaş da 6 günlük fuarda MATSO heyetinin dış ticaret adına olumlu mesafeler kaydettiklerini söyledi. Seçim döneminde dış ticaret konusunda söz verdiklerini hatırlatan Boztaş, üyelerin uluslar arası ticarete açılmalarını sağlamak için çalıştıklarını belirtti. Boztaş, "Fuarlara katılmak hem üyelerimizin vizyonunun gelişmesi, hem de sektörlerindeki yenilikleri ve trendleri görmeleri açısından önemli" dedi. (FOTOĞRAFLI)