MARMARA Sanayici ve İşadamları Derneği (MARSİAD) Genel Başkanı Bahri Odabaş, hayata geçirmeyi planladıkları Organik, Doğal Tarım Geri Dönüşüm Entegre Üretim Projesi ve MARSİAD KOBİ Organize Sanayi projelerinin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti il yöneticileri tarafından engellendiğini iddia ederek, gerekirse sesini duyurmak için Başbakanlık ve TBMM önünde eylem yapacağını söyledi. 
Kocaeli merkezli olarak 13 yıldır faaliyette bulunan Marmara Sanayici ve İşadamları Derneği'nde basın açıklaması yapan ve projelerini hayata geçirme konusunda çeşitli engellemelerle karşılaştıklarını ileri süren Bahri Odabaş, istihdam ve ihracata yönelik  projelerinin hayata geçirilmesine izin verilmediğini iddia etti.
'ORGANİK TARIM YAPMAMIZ ENGELLENİYOR'
Düzenlediği basın toplantısında, sağlıksız beslenmenin önüne geçmek için organik tarım projelerini hayata geçirmeyi hedeflediklerini, ancak kendilerine sürekli engel çıkarıldığını söyleyen Bahri Odabaş şöyle devam etti:
"Organik Doğal Tarım Geri Dönüşüm Entegre Üretim projemiz var. Tarıma uygun bir bölgede organik ve doğal ürünler yetiştireceğiz. Aynı alanda hayvan besi çiftlikleri ve mantar yetiştirme çiftlikleri olacak. Bitkisel ve hayvansal atıkları bir araya toplayıp gazlarından elektirik ve ısı elde edeceğiz. Kalan atıklardan 2 tür mantar yetiştireceğiz. Yine bu atıklardan solucan yetiştirerek balık yemi ve toprağı işlemede kullanacağız. Solucanın sindirim organından çıkan atıklar organik gübreye dönüşeceği için tekrar bitkilerin yetişmesinde kullanılarak geri dönüşüm sağlanmış olacak. Organik Doğal Tarım Geri Dönüşüm Entegre Üretim projemiz hayata geçtiği taktirde 10 bin kişilik istihdam sağlanacak. Çarpık sanayinin önlenerek atıl alanların değerlendirilmesini ve yaklaşık 5 milyar dolar da ihracat yapmayı hedefliyoruz. Bu projelerimiz engelleniyor. Kentin ve yerleşim bölgelerinin dışında tarım ve yerleşime uygun olmayan, kıraç bir alanda 3 bin dönümlük bir alanda KOBİ'lere ait modern alt ve üst yapıya sahip bir bölge oluşturmak istiyoruz.  Bu proje sayesinde ayrıca kent içi trafiğini de yüzde 20 civarında rahatlatmayı planlıyoruz. Bu Türkiye'ye örnek olacak bir projedir." 
MARSİAD olarak 'Fındık Dünyası' adı altında 41 çeşit fındıklı ürünlerin üretimini yaptıklarını da hatırlatan Odabaş, "İzmit Belediyesi, açılışını yaptığımız fındık satış noktalarını kapattı. Tüm engellemelere rağmen kentte tüm market ve akaryakıt istasyonları reyonlarında ürünlerimiz satılıyor. Engellemeler karşı vatandaş bize sahip çıkıyor. Fakat AK Parti'li yöneticiler yapmayı düşündüğümüz iki önemli projeyi engelliyor. Kocaeli Büyükşehir belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'ndan, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek'ten ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'tan, bizim önümüze konulan bu engelleri kaldırmalarını istiyorum. Engellemeler devam ettiği sürerse Başbakanlık önünde ve TBMM önünde eylemler yapacağım" diye konuştu.