Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS (Muğla), () - MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte plajlara akın eden turist ve tatilcilerin en çok tercih ettiği eğlence, su sporları oldu. Marmaris Su Sporları Kooperatifi Başkanı Salih Tunç, "22 istasyonda 2 ayda yaklaşık 200 bin turist su sporları yaptı. Türk vatandaşlarımıza her yıl olduğu gibi bu yıl da yüzde 30 ile yüzde 50 arasında değişen indirimler uyguluyoruz" dedi.
Marmaris İlçesi'nden İçmeler Mahallesi'ne kadar uzanan 11 kilometrelik mavi bayraklı plajlarda denizin ve güneşin tadını çıkartan turistlerin en büyük eğlencesi su sporları oldu. Sahilde kurulu 22 istasyonda her türlü aktiviteye kolayca ulaşabilen turistler uçan balık (flyfish), muz (banana) ve paraşüt (parasailing) araçlarında heyecan aradı. 'Muz'larda tatilini geçiren turistler ayrıca eğitmenler aracılığıyla jet-ski keyfini de yaşadı. Tatilcilerin ve turistlerin heyecanlı eğlence olarak gördükleri su sporları istasyonlarında grup veya bireysel yapılabilen etkinliklere ilgi yoğun oldu.
Dünyada kabul gören su sporlarının ülkemizde de ilgi gördüğünü söyleyen Marmaris Su Sporları Kooperatifi Başkanı Salih Tunç, "İlçemizde, dünyada çıkan tüm su spor aletlerini bulabilirsiniz. Plajlara gelen turistlerin en çok ilgi duyduğu ve heyecan aradığı su sporları oldu. İki ayda yaklaşık 200 bin yabancı turist 22 istasyonumuzda heyecan yaşadı. Dört yıldır Türk vatandaşlarımıza bu sporu sevdirmek için indirim kampanyalarımız oldu. Türk vatandaşlarımıza her yıl olduğu gibi bu yıl da yüzde 30 ile yüzde 50 arasında değişen indirimler uyguluyoruz. Ayrıca kredi kartlarına sıfır komisyon projesini başlattık. Başlattığımız kampanyamızı öğrenen vatandaşlarımız heyecan yaşıyor. Ayrıca kendilerine öğretmenlerimiz aracılığıyla ücretsiz jet-ski ve uçan balık aletlerinde eğitim veriyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI