MUĞLA’nın Marmaris İlçesi’nde CHP’li Belediye Başkanı 59 yaşındaki Ali Acar seçimi kazandı.
CHP Marmaris İlçe Başkanı Candan Yürekli, üçüncü dönem aday olan Belediye Başkanı Ali Acar’ın seçimi kazandığını duyurdu. Seçim ofisindeki partililer, bunun üzerine kutlama için 19 Mayıs Gençlik Meydanı’nda toplandı. Ailesiyle alana gelen Belediye Başkanı evli, iki çocuk babası Ali Acar, yaklaşık 10 bin kişiye seslenip, destekleri için teşekkür etti.
Acar, seçim sürecinde rakiplerinin onurlarını düşünmeden kampanya yürüttüklerini belitip, "Yapılan kara propagandalar karşısında bizlerde, sizlerde yılmadınız destek verdiniz. Bunların amacı rant hesabıydı. Yasadışı işlerini kabul etmeyen bizleri devirmekti. İki ay boyunca ahlaksızca saldıranlar en son evime kurşun yağdırdı. Bana kurşun atanlar AK Parti mensubu değil çıkarları ters düşen, rantları biten ve yasadışı yaşamı benimseyen çete grubu şerefsizlerdir. 10 yılda bunların hepsini temizledik. Şimdi sizlere hizmet etmek için mücadele edeceğiz. Bana ve partime verdiğiniz desteklerden dolayı hepinize teşekkür ederim” dedi.
Konuşma sonrası toplanan kalabalık 'Ampul patladı' sloganı attı. Kalabalık şarkılar eşliğinde coşup, zaferi kutladı, konvoyla korna çalarak şehir turu attı. İki saat süren kutlamalarda polis yoğun güvenlik önlemi aldı. Olayın yaşanmadığı kutlama, gece yarısı son buldu. Seçimde Acar’ın rakibi olan İngiltere Marmaris Fahri Konsolosu AK Partili Ali Doğan Tugay ise ikinci oldu.
AG(İÖ/SSA) (FOTOĞRAFLI)