MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde gece boyunca devam eden sağanak yağış ve sabah saatlerindeki 30 dakikalık fırtınanın ardından ilçede dolu yağışı etkili oldu. İki balıkçı teknesinin battığı ilçede hayat olumsuz etkilendi.
Meteoroloji’nin yurdun batı bölgelerini etkileyeceğini bildirdiği şiddetli yağmur ve fırtına, Muğlu’nın Marmaris İlçesi'nden itibaren etkili olmaya başladı. Marmaris’te gece başlayıp, sabah saat 06.30’a kadar aralıklı devam eden sağanak yağış yaşamı olumsuz etkiledi. Marmaris-Datça, Marmaris-Turunç karayollarında düşen kaya parçaları trafiği aksattı. Yat limanı ve Uzunyalı mevkiinde demirli teknelerin başında sabaha kadar personel nöbet tuttu. Yağış nedeniyle, biri yaralamalı olmak üzere toplam 8 trafik kazası meydana geldi. Yeni ve Eski Datça Yolu’nda oluşan su birikintileri sürücülerin zor anlar yaşamasına neden oldu. Belediye ekipleri tıkanan rögarları temizledi.
Gece boyunca devam eden yağmur günün ağarmasıyla kesildi. Deniz ve derelerin rengi dağlardan gelen sularla değişti. İlçe merkezinden Turban mevkiine kadar olan 8 kilometrelik deniz kıyısı kahverengiye döndü. Sabah sporu yapan vatandaşlar Marmaris Körfezi’nin kahverengi görüntüsünü cep telefonları ile kaydetti.
30 DAKİKALIK FIRTINA YETTİ
Aralıklı sağanak yağışın son bulmasının ardından başlayan fırtına yaşamı olumsuz etkiledi. Saat 06.50 sıralarında başlayan ve 30 dakika süren fırtına nedeniyle Kemal Elgin Bulvarı ve Turban mevkii sahilinde iki balıkçı teknesi battı ve biri karaya vurdu. İlçe Merkezi’nden Turban mevkiine kadar olan kıyı kesimdeki birçok restoran ile kafeteryanın sandalye ve masaları denize uçtu, palmiye ağaçlarının dalları kırıldı, bazı ağaçlar yerlerinden söküldü. Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı, kaptanlara dikkatli olmaları konusunda telsiz anonsu yaptı.
YELKENLİ BATMASIN DİYE MÜCADELE VERDİ
Denizin ortasına demirlediği 'Marmaris' adlı yelkenlisinin batmaması için mücadele veren denizcinin görüntüsü kameralara takıldı.
Marmaris Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, gece 24.00- 06.00 arası metrekareye 89 kilogram yağış düştüğünü bildirdi. Sağanak yağışların aralıklı olarak hafta sonuna kadar devam edeceği Marmaris’te sabah saatlerinde meydana gelen fırtınanın saatteki hızının 60 kilometreyi bulduğu belirtildi.
DOLU YAĞIŞI PANİĞE NEDEN OLDU
Saat 08.30’da ise bu kez Marmaris yağmur ve fırtınanın ordından dolu kabusu yaşadı. 15 dakika boyunca fındık büyüklüğündeki şiddetli dolu yağışı kısa süreli paniğe neden oldu. Bazı işyerleri ve evlerin camları kırıldı. Dolunun ardından yine sağanak başladı.