Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla), () - MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde tatillerini geçiren yerli ve yabancı turistler, tekne turlarına yoğun ilgi gösteriyor. Koy ve adaları gezen tatilciler, masmavi sularda denize girip hatıra fotoğrafı çektirme fırsatını yakalıyor.
Kordon Caddesi, Saman İskelesi ve Yat Limanı'nda sıralanan ve boyları 15 ile 30 metre arasında değişen 200'e yakın tur teknesi, öğle yemeği dahil kişi başı 20 ile 40 lira arasında değişen cazip ücretiyle yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor. Günübirlik mavi turlarla Cennet, Bedir, Çiftlik ve Kumlubük adalarını dolaşan tekneler, tatilcilere yılın yorgunluğunu geride bırakmanın fırsatını sunuyor. Mavi ve yeşilin her tonunun bulunduğu koylarda denize giren tatilciler, bol bol hatıra fotoğrafı çektiriyor. Dans yarışması gibi çeşitli etkinliklerle eğlencede hız kesmiyor.
'TATİLCİLERİN VAZGEÇİLMEZLERİ ARASINDA'
Tur teknesi sahibi ve kaptanı Ali Berk, ilçeye gelen tatilcilerin vazgeçilmezleri arasında  ilk sırayı günübirlik tekne turlarının aldığını belirterek şunları söyledi:
"Turistlerin huzur ve güvenli şekilde turlara katılarak eğlenmeleri için hizmetimizi yapıyoruz. Bayram boyunca da büyük- küçük yaklaşık 200 tekne yoğun program yapacaktır. 'Dünya'nın İncisi' olarak bilinen Marmaris'in neden bu isme sahip olduğunu mavi ve yeşilin her tonunun bulunduğu koy ile adaları gören turistler daha iyi anlıyor."
Tatilci Mehmet Koşar da, tekne turlarını Marmaris'e tatile gelen arkadaşlarından hep duyduğunu ve merak ettiğini belirterek, "Bayram tatili için geldim ve ilk defa katıldığım tur mükemmel idi. Marmaris'e gelenlerin mutlaka yapmasını tavsiye ediyorum" dedi.
FOTOĞRAFLI