Doğuş Esat BERME/MARMARİS (Muğla), ()- MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde Demokrasi Platformu üyeleri, Soma'da hayatını kaybeden madenciler ve geçtiğimiz günlerde İstanbul Okmeyda'nındaki gösgterilerde başından vurularak hayatını kaybeden Uğur Kurt için yürüdü.

Marmaris Atatrük Caddesi üzerindeki belediye çay bahçesi önünde toplanan yaklaşık 200 kişi, ellerinde 'Faşist Devlet dün kontrgerilla, bugün AKP ile öldürmeye devam ediyor' yazılı pankart ve 'katilleri kınıyoruz' yazılı siyah bir çelenkle önce Atatürk Anıtı önüne yürüdü. Daha sonra AK Parti İlçe binasının karşısında bulunan Gençlik Meydanı'na yönelen grup, ellerindeki siyah çelengi AK Parti binasının önüne bırakmak istedi. Polis ekiplerinin buna izin vermemesi üzerine grup bir basın açıklaması yaptı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Pir Sultan Abdal Dernekleri Marmaris Şube Başkanı Kasım Çağlı "Son günlerde artık ölümlere yetişemiyoruz. Sivas'da yakılanlar, sınırda, roboski'de uçaklardan bomba yağdırılarak katledilenler, Gezi'de namlunun ucunda can verenler, Soma'da toprak altında bırakılanlar, Cemevi önünde devletin kurşunuyla öldürülenler bizim canımız. Bu katliamların emrini verenler belli, uygulayanlar ise tüm kararmalara rağmen ortadadır. Bir yakınının cenazesi için Cem Evi'nde bulunan canımız Uğur Kurt kurşunlanarak katledildi. Bir diğer canımız ise gaz fişeği ile gözünden vurularak katledildi. İçinde bulunduğumuz bu siyasi ortamdan yararlanarak ülkemizde alevi-sünni gibi etnik ve inançsal ayrışmalara insanların birbirlerine düşman gözüyle bakması için türlü senaryolar sahneye sürülmektedir. Sabrımızın bu kadar zorlanmasını test etmek isteyenlere bu halk gereken cevabı verecektir. Bir gün bu cinayetlerin hesabı sorulacaktır" dedi.

Grup basın açıklamasının ardından bir süre AK Parti ve Başbakan aleyhinde slogan attı. Grup getirdikleri çelengi de AK Parti binasının karşısındaki bir noktaya bırakarak meydandan ayrıldı.

DE(MC,YY/SSA) (FOTOĞRAF)