MUĞLA’nın Marmaris İlçesi’ne gelen, her ikisi de Malta bayraklı 'Celebritiy Constellation' ve 'Azamara Journey' kruvaziyer gemileri toplam 3 bin turist getirdi.
İlk olarak bu sabah, Celebrity şirketine ait 294 metre uzunluk, 32 metre enindeki 90 bin 228 grostonluk 'Celebritiy Constellation' yolcu gemisi Marmaris Limanı’na demirledi. Çoğunlukla ABD’li turistlerin bulunduğu geminin, bugün saat 24.00'de Yunanistan’ın Rodos Adası’na hareket edeceği belirtildi.
'Celebritiy Constellation’un ardından Azamara Club Cruise şirketinin 30 bin 277 gros tonluk, 181 metre uzunluk ve 29 metre genişliğindeki 'Azamara Journey' gemisi Rodos’tan geldi. Bugün saat 16.00’ya kadar Marmaris’te kalacak olan geminin, daha sonra rotasını Yunanistan’ın Santorini Adası’na çevireceği bildirildi.
Yaz sezonunun sonuna gelindiği günlerde iki geminin birden Marmaris’e gelmesi esnafın da yüzünü güldürdü. Sabah saatlerinde kapılarını açan işyerleri, gemilerden inen turistlerle siftah yaptı. Gemideki yolculardan bazıları da başta Dalyan olmak üzere çevredeki gezilere katıldı.