MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde düzenlenen Cadılar Bayramı partisi, renkli görüntülere sahne oldu. İlçede yaşayan yabancıların yanı sıra çok sayıda Türk de özel kostümleriyle düzenlenen partiye katıldı.
Marmaris eğlencelerinin kalbi olarak nitelendirilen Barlar Sokağı Azmak başında bulunan 'Lighthouse' adlı bar, bu yıl Cadılar Bayramı (Halloween) partisinin 14'üncüsünü düzenledi. Partiye, Cadılar Bayramı'na uygun kıyafetler giyen, çoğunluğu ilçede yerleşik yaşayan yabancıların oluşturduğu kalabalık davetli grubu katıldı. Turizmci, acente rehberlerinin de ilgi gösterdiği parti için mekan ışıkları kabaklar ve kuru kafa figürleriyle donatıldı. Partiye gelen davetlilerin yüzleri ressamlar tarafından boyandı. En iyi kostüm yarışmasında dereceye giren kadınlara bazı ödüller verildi. Bar sahibi Aykut Mertel, "İlçemizde Cadılar Bayramı konseptine uygun programları başlatan işletmeyiz. 13 yıldır yerleşik yaşayan yabancılara yönelik organizasyonumuz devam ediyor. İlk içkiler ikram olarak verildi" dedi.


-----KUTU-----
CADILAR BAYRAMI NEDİR?
Genellikle çocukların çeşitli korkunç kostümler giyerek, bulunduğu köyün, mahallenin ya da kasabanın evlerini kapı kapı gezerek şeker, meyve ve çeşitli hediyeler aldığı bayramdır. Cadılar Bayramı bir pagan festivali olarak ilk kez İngiltere'de İrlandalılar, İskoçlar ve Galliler tarafından kutlanmaya başlandı. 19'uncu yüzyılın sonunda bu gelenek Kuzey Amerika'ya göçenler tarafından devam ettirildi.