MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri, hem yangın sezonuna hazır olduklarını göstermek, hem de personeline moral vermek amacıyla yemek düzenledi. İlçe Müftüsü Hasan Ersöz'ün eşliğinde yemeğe katılanlar, yangın çıkmaması için dua etti.
Müdürlük bünyesinde çalışanların yanı sıra Muğla Vali Yardımcısı ve Marmaris Kaymakam Vekili Kamil Köten ile ilçedeki kamu kurumlarının amirlerinin de katıldığı yemek öncesi, şehit olan ormancılar için saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşı okundu. Kahraman olarak nitelediği orman işçilerine hitaben konuşma yapan Kaymakam Vekili Kamil Köten, "Yaptığınız mücadele, verdiğimiz hizmet milli bir hizmettir. Hem ülkemizin en önemli doğal değerlerini, güzelliğini, hem de milyonlarca canlının varlığını koruyorsunuz. Dolayısıyla hem ilahi anlamda, hem milli anlamda çok kutsal bir görev yapıyorsunuz. Bu görev sadece Orman İşletme Müdürlüğümüzün ve çalışanlarının görevi değil, tüm milletimizin bütün kurumlarımızın ortak görevi. Erken ihbar çok önemli. Vatandaşlarımızın göstereceği hassasiyet, orman varlığımıza sahip çıkmamıza büyük katkı sağlayacaktır. Vatandaşlarımızdan, herhangi bir duman, alev gördüklerinde hemen ihbarda bulunmalarını istiyoruz" dedi. Marmaris Orman İşletme Hakan Zeybek de 2014 yaz mevsimin yangınsız bir dönem olması dileğinde bulundu.
Konuşmalar sonrası İlçe Müftüsü Hasan Ersöz'ün eşliğinde yemeğe katılanlar dua etti. Duanın ardından Orman işletme Müdürlüğü'nce kurban kesildi. Törenin ardından tüm davetliler ormancıların kendi elleriyle hazırladığı yemekleri yedi. Öte yandan, 127'si işçi 58 personelin görev yaptığı Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde 1 helikopter, 10 arazöz, 5 su tankeri, 6 ilk müdahale aracı, 5 hizmet vasıtası, 1 dozer ve 1 grayder bulunduğu belirtildi. Dört bir yanı zümrüt yeşili kızılçam ormanlarıyla çevrili ilçede ayrıca 3 yangın gözetleme kulesi, helikopterlerin su alabileceği 7 yangın havuzunun yer aldığı açıklandı.

DEB (AÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)