Doğuş Esat BERME/MARMARİS (Muğla), () - MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı    Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle düzenlenen törende, Türk bayrağı taşıyan sürat tekneleri ve jet-ski'ler renkli görüntüler oluşturdu.
Atatürk Meydanı'nda Marmaris Liman Başkanlığı tarafından düzenlenen 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı törenine, Marmaris Kaymakamı Kamil Köten ve CHP'li Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar da katıldı. Anıta çelenk sunulmasının ardından Kaymakam Köten, Marmaris Liman Başkanı Murat Okçu ve beraberindekiler, yat limanından gemiye binerek, denize açıldı. Protokol üyeleri, körfezin ortasında gemilerin çaldığı sirenler eşliğinde deniz şehitleri anısına suya çelenk bıraktı. Çelenk sunma töreninin ardından ilçede faaliyet gösteren su sporu merkezleri gösteriler gerçekleştirdi. Sürat tekneleri ve jet-ski'ler, protokol üyelerinin bulunduğu geminin arkasında toplandı. Bazıları Türk bayrağı taşıyan jet-ski'ler, geminin etrafında dolaşarak gösteri yaptı. Kabotaj bayramı kutlamaları saat 17.30'da yat limanında düzenlenecek yağlı direk ve diğer etkinliklerle devam edecek.
KAÇAKÇILARIN KORKULU RÜYASI GÖREVE BAŞLADI
1 Temmuz Kabotaj Bayramı kutlamaları kapsamında, Marmaris Gümrük Muhafaza Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösterecek 'GMR Kılıç Ali Paşa' isimli tekne, göreve başladı. Deniz üzerinde 32 mil hıza ulaşabilen teknenin, insan ve gümrük kaçakçılığına karşı mücadelede kullanılacağı belirtildi. Gemide görev yapan ekiplerin tamamının Gümrük Muhafaza personeli olduğu ayrıca geminin diğer kolluk kuvvetleri ile ortak çalışmalar yapacağı da bildirildi.

FOTOĞRAFLI