MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, sivil toplum kuruluşları, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti. Türkçe, İngilizce ve Kürtçe dövizlerle toplanan grup "Kahrolsun İsrail" sloganları attı.

Marmaris Pir Sultan Abdal ve Kültür Derneği koordinesinde emekli subay ve astsubaylar, Eğitim-Sen ile Atatürkçü Düşünce Derneği'ne üye 70 kişi Atatürk Anıtı önünde saat 19.00'da bir araya geldi. Grup, İsrail aleyhine taşıdıkları "Çocuklar uyurken susulur ölürken değil", "Yaşasın ezilen halkların bağımsızlık mücadelesi diren Filistin" ve "Çocuk katili İsrail" yazılı Türkçe, İngilizce, Kürtçe dövizlerle slogan attı. Eylemi gören bazı Hollandalı ve Rus turistler pankartlar önünde fotoğraf çekerek destek verdi.

Grup adına açıklama yapan Pir Sultan Abdal Kültür ve Dayanışma Derneği Marmaris Şube Başkanı Kasım Çağlı, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, geçmişte Filistin halkının mücadelesini istismar ederek iç politika malzemesi yapanlar 'denge politikası' adına yaşanan katliamları görmezden gelmektedirler. Büyük Orta Doğu Projesi'nin eş başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail istediği politikalar çizmeye devam etmektedir. Bu insanlık suçu karşısında İsrail'e destek veren uluslar arası güçlerin hala seyirci kalması, "Kara harekatı istemiyoruz" diyerek adeta hava harekatının devamını onaylamaları katliamın suç ortakları olduklarını göstermektedir. Yılladır İsrail zulmüne karşı mücadele veren Filistinli kardeşlerimizin yanındayız. Gazze, Suriye ve Irak'ta yaşanan zulümler derhal durdurulmalıdır. Hükümetin şimdiye kadar attığı somut bir adım görülmemiştir. İşgaller bitinceye kadar çeşitli eylemlerimiz devam edecektir" dedi. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylem sonunda grup "kahrolsun İsrail" sloganı attıktan sonra sessizce dağıldı.

FOTOĞRAF