Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS, () - MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, Gezi olaylarının birinci yıldönümünde bir araya gelen grup, Gezi Parkı eylemleri ve Soma'daki faciada ölenleri anıp Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarının derlendiği slayt gösterimi izleyerek hükümeti protesto etti.
Marmaris İlçesi'nde, gezi olaylarının birinci yıldönümü 19 Mayıs Gençlik Meydanı'nda toplanan çoğunluğu kadın ve öğrencilerden oluşan yaklaşık 100 kişi tarafından anıldı. Saat 20.30 sıralarında toplanan öğrenciler ile kadınlar üzerlerinde olaylarda ölenlerin fotoğraflarının bulunduğu tişörtler giyerek ellerinde 'GTA'da polis döven nesillere bulaştın', 'Savcı Tayip, Hakim Tayip, Danış Tayip, Satış Tayip Vakit Geldi Sıvış Tayip',  'Soma kader değil', 'Diren Gezi seninleyiz' İngilizce, Türkçe yazılı dövizler taşıdı. Marmaris Belediyesi 19 Mayıs Gençlik Meydanı'na gezmeye gelen çoğunluğu İngiliz turistlerde eylemin ne olduğunu öğrenince alkışlarla destek vererek fotoğraf çekti.
Grup, bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunmasıyla eylem başladı. İlk olarak Gezi olaylarında ölen gençlerin fotoğrafları bulunan pankart alana getirilerek 'aramızdasınız, unutturmayız unutturmayacağız' sloganları atıldı.
Kurulan platforma konulan ekranda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı konuşmalar izlettirildi. Başbakan Erdoğan'ın izlettirilen konuşmaları esnasında grup 'yuh' çekerek 'Tayyip İstifa' sloganları attı. Çalınan marşlar eşliğinde şarkılar söylendi. Grup adına söz alan Erkan Üstün, "Gezi direnişimizin 1. Yıldönümü. Yurdun dört bir yanında faşist AKP'nin katil polisinin halka saldırışında fiziki destek veremiyoruz, ama manevi olarak yanlarındayız. İktidar önceden kendi aleyhine her sesi ilk başta gazlıyordu. Gaz alışan halkı copladılar yetmedi plastik mermiyle vurdular. İnsanlar merminin rengiyle dalga geçmeye başlayınca gerçek kurşunlarla saldırmaya başladılar. Faşist iktidar kendi halkına savaş açtı. Bu olayların başlangıcı iktidar yani Erdoğan'dır. Herkes Gezi Parkı'nda gücümüzü ve yüreğimizi gördü. Bu gücü kavimler ve mezhepler kavgasına çevirmeye çalışanlar amaçlarına ulaşamadı. Bunlardan bir şey olmaz diyenler gücü gördükçe her istediğini yapabilme olanaklarının artık olmadığını gördü. Gezi ruhu biriken öfkedir. Faşist AKP artık halkın altında ezilecektir. Onurlu mücadelemiz bundan sonra büyüyerek her platforma yayılacaktır" dedi.
Konuşma sonrası grup oturma eylemi yaparak gezi de bestelenen şarkı ve marşları çalarak hep bir ağızdan söyledi. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylemde herhangi olumsuzluk yaşanmadı. Grup, daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı.

AG (YY/RT) (FOTOĞRAFLI)