Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS,(Manisa),() - MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, Soma'daki maden faciası nedeniyle Barlar Sokağı'nda bulunan eğlence mekanları ölen madencilerin anısına saygı göstermek için kapatıldı. Mekanların önüne Türkçe, İngilizce ve Rusça başsağlığı yazılı afişler asıldı. Diskolara turist getiren büyük tur şirketleri de işletme sahiplerine destek verdi.
Türkiye'de 300 metre uzunluğu, 112 disko ve gece kulübü bulunan Barlar Sokağı'ndaki işletmeciler, Soma'daki maden faciası nedeniyle yas ilan etti. Barlar Sokağı'ndaki disko işletmecileri iki gün boyunca ölen madencilerin anısına saygı göstermek için müzik yayınlarını yapmayarak mekanlarını kapattı. Mekanların kapılarına 'Manisa Soma'daki maden kazasında hayatlarını kaybeden madencilerin anısına duyduğumuz saygı nedeniyle Cuma gününe kadar kapalıyız' Türkçe, İngilizce ve Rusça bez afişlere yazı astılar.
Light House ve Davy Jones isimli iki barın sahibi Aykut Mertel, "Gece 15 bin turistin geldiği mekanlarımıza tur şirketleriyle görüşerek ortak kararla kapatma kararı aldık. Cuma gününe kadar mekanlarımız kapalı ve müzik yayını yapılmayacak" dedi.
Shutturs Disko Sahibi Jimmy Rüstem Çalağan, "Bugün gece 15 bin turist anlaştığımız tur şirketleriyle işletmelerimize eğlenmeye gelecekti. Tur şirketleriyle görüşerek yasa uyacağımız söyledik ve onlar da bizlere destek verdi. Bizlerin yasına destek veren tur şirketlerine çok teşekkür ederim. Acı hepimizin milletimizin başı sağ olsun" dedi.
TURİSTLER ACIMIZI PAYLAŞTI
Yat Limanı'nda çeşitli bar ve kafeteryalarda oturan yerleşik yaşayan yabancılar ve turistler ilan edilen milli yasa destek vererek üzüntülerini dile getirdi. İngiliz vatandaşı Carli Toomay, "Türk Milleti'nin acısını paylaşıyoruz ve üzüntülerimi dile getiriyorum" dedi.
Clara Gloria Thomas ise, "Medyadan yaşanılanları duydum gözyaşlarıma hakim olamadım. Başınız sağ olsun, sabır dilerim" dedi.
İlçede 4 yıldır yerleşik yaşayan John Tamsın ise eğlence mekanlarının müziklerini kapatmalarına destek veriyorum. Türk Milleti'nin başı sağ olsun acınızı paylaşıyorum" diye konuştu.
MEKANLARA TURİST GETİREN FİRMALAR DESTEK VERDİ
İlçenin eğlence mekanlarının kalbi olarak anılan Uzunyalı Mevkii, Barlar Sokağı ve Yat Limanı'nda diskolara turist getiren Thomos Cook, Thomson, Tantur ve First Choile gibi dünyaca ünlü firmaların temsilcileri milli yasa destek verdi. Tur şirketleri cuma gecesine kadar otellerde kalan turistlere yaşanılanları anlatacaklarını ve eğlence mekanlarına turist göndermeyeceklerini duyurarak işletmelere destek verdi.
Tantur Ege Bölge Müdürü Ahmet Varımlı, "Acımız çok büyük, Türk Milleti'nin başı sağ olsun. Tantur olarak Cuma gününe kadar eğlence mekanlarını kapatarak milli yasımıza ortak olan işletmelere destek veriyoruz" dedi.

AG (YY/RT) (FOTOĞRAFLI)