MUĞLA’nın Marmaris İlçesi’nde deniz yaklaşık 3 metre çekildi, Muğla Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Temel Bilimleri Bölüm Başkanı Prof.Dr. Ahmet Nuri Tarkan, endişeye gerek olmadığını, bunun dünyanın Ay ve Güneş’e göre konumu ile esen poyrazdan kaynaklandığını söyledi.
Marmaris’te deniz suyunun yaklaşık 3 metre çekilmesi, ilçede deprem olacağı korkusuna yol açtı. Muğla Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Temel Bilimleri Bölüm Başkanı Prof.Dr. Ahmet Nuri Tarkan, korkunun yersiz olduğunu söyledi. Prof.Dr. Tarkan, şöyle dedi:
"Çekilme ile ilgili ayın konumu önemli. Eğer dolunay varsa zaten belli oranda suların çekilmesi beklenir. Dolunay durumlarında dünya üzerinde çekim gücü ekvatora doğru olur. Doğal olarak sular da güneye doğru hareketlenme söz konusu oluyor. Ay, dünya ve güneş aynı doğrultuda olursa çekilme çok daha fazla olur. Şu anda bölgemizde sert poyraz var ve poyraz, deniz sularını kıyılardan içeri çeker. Su boğaz dışına itilir. Depremle bir ilgisi yok. Olsaydı çoktan geri gelirdi. Bu nedenle kimse korkmasın."