MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde atıl durumdaki bir otel inşaatında Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) tarafından iki gün süren deprem tatbikatı yapıldı. Temsili olarak enkazdan yaralı kurtarma ve ilk müdahalenin yapıldığı tatbikatta renkli görüntüler yaşandı.
İçmeler Mahallesi, Kızılkum Mevkisi'ndeki 20 yıldır yapımı yılan hikayesine dönen beş katlı otel inşaatında yapılan deprem tatbikatına üç araçla toplam 15 kişilik AFAD ekibi ile 4 araçla 20 kişilik UMKE ekibi katıldı. Ekipleri temsili depremde enkaz altında kalan yaralıları kurtarmak için çaba sarfetti. Çeşitli senaryolarla iki gündür süren eğitim tatbikatında heyecan dolu anlar yaşandı.
Muğla İl Sağlık Müdürlüğü Afet Birim Sorumlusu Hakan Babayiğit, Muğla'nın deprem kuşağında olması nedeniyle böyle tatbikatları sıklıkla düzenlediklerini belirtti. Tatbikatla ilgili bilgi veren Babayiğit, "Bugün tatbikatımızın ikinci ve son günü. Burada senaryo gereği bir deprem meydana geliyor ve iki yaralı enkazda kalıyor. İlk olarak AFAD ekipleri olay yerine gelerek güvenliği alıyor daha sonra telsizle UMKE ekiplerine bilgi veriyor. Güvenliği alınmış alana gelen ekipler yaralının ilk müdehalesini olay yerinde yaparak dışarı çıkartıp ambulansa teslim ediyor" dedi. Babayiğit UMKE ekiplerinin 5'er kişilik ekiplerden oluştuğunu ve Muğla genelinde 71 kişinin tamamen gönüllülük esasına göre bu birimlerde hizmet verdiğini de sözlerine ekledi.
2'si Muğla şehir merkezinde olmak üzere, Marmaris, Fethiye, Dalaman, Bodrum ve Milas ilçelerinde toplam 7 UMKE araçları bulunduğunu da belirten Babayiğit, "Bu araçlarımızla merkeze ihbar geldikten en geç 45 dakika sonra olay yerinde yaralılara müdahale edebilecek durumdayız" dedi.

FOTOĞRAF