TATİL yörelerindeki izlenimlerini bağlı bulundukları basın kuruluşları aracılığıyla okuyucularıyla buluşturan 10 İngiliz gazeteci, Muğla’nın turizmdeki gözde ilçelerinden Marmaris’in farklı yönlerini tanıtacak.
Londra Turizm Müşavirliği ve Marmaris Turizm Birliği'nin girişimiyle 26-29 Ekim tarihleri arasında Marmaris’te ağırlanan konuk gazeteciler, dün Osmaniye’den Kumlubük’e uzanan köy turuna katıldı. Kızkumu ve Turgut Şelalesi’ni gezen İngiliz gazeteciler, köy düğünü izledi.
Sunday Independent IE, The Scottish Sun, Woman’s Weekly, My Destination, Travel Weekly, MSN UK, The Sunday Post ve The Sun gazetelerinden gelen 10 kişilik gazeteci grubu, bugün Marmaris Yat yarışları’ın izleyecek, yarın da Ula İlçesi, Akyaka Beldesi’nde gezilerini tamamlayacak.
Marmaris'in 'deniz, kum, güneş' üçgeni dışındaki farklı yönlerini okuyucularıyla paylaşmak üzere ilçeye gelen ve doğayla iç içe tatil ve gözlem yapma fırsatı bulan konuk gazetecilerin ilk izlenimleri olumlu oldu.
Londra Turizm Müşavirliği P&R Ajansı temsilcisi Ceyda Pekenç, amaçlarının turizmi çeşitlendirme adına İngiliz basın mensuplarına tatil yörelerinde farklı deneyimler kazandırmak olduğunu söyledi. Marmaris'e gelen 8 seyahat editöründen yarısının Türkiye'ye ilk kez gelenlerden oluştuğuna dikkati çeken Pekenç, “Marmaris'i inanılmaz değişik ve güzel buldular. Bakanlık olarak amacımız, sadece deniz kum, güneş turizmi değil, farklı aktiviteleri tanıtmak ve turizm sezonunu eylül, ekime uzatmak. Köy turizmi, Türk yemekleri ve Türk insanını tanıma fırsatı bulan turizm editörleri yat yarışları heyecanını da yaşayacaklar. Gerçekten Marmaris'i çok beğendiler ve çok memnun kaldılar” dedi.
The Sunday Post Temsilcisi Katherine Susan House, Marmaris'teki izlenimlerini şu sözlerle özetledi:
“Marmaris'i çok ama çok beğendim. Tatil yapılacak yerlerin Marmaris'in şehir merkezine bu kadar yakın olması çok büyük bir avantaj. Gerçekten İngilizlere çok hitap eden bir tatil yeri.”
'BİR DAHA NE ZAMAN GELEBİLİRİM?'
The Sun Temsilcisi Michael Fairbairn, “Türk insanını çok sevdim. Çok cana yakınlar. Ayrıca güneş, sabahtan akşama kadar parlıyor. Hava sıcak, insanlar da sıcak. Köy düğününe katılmak, gerçekten bizim için çok özel bir deneyimdi. Burada yaşadıklarımı uçakta yazmaya başlayacağım. Şimdi ben de size bir soru sormak istiyorum: Bir daha Marmaris'e ne zaman gelebilirim?” diye konuştu.