MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ndeki TÜRSAB Marmaris Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, Marmaris'te eğlence, deniz, kum ve güneş turizmi dışında çeşitlilik sağlamak için çalışmaların hızlandırıldığını belirtti. Özbozdağ "Kırsal, kongre, kültür, sanat, eko ve üçüncü kuşak turizmi gibi pek çok alanda değerlerimizi kullanarak müşteri segmentini değiştirmek istiyoruz" dedi.
Marmaris'te doluluk oranının gecen yıldan çok daha iyi olduğunu belirten TÜRSAB Marmaris Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, Marmaris Belediyesi ve MARTAB (Marmaris Alt Yapı Birliği) ile ortaklaşa hareket etmeye başladıklarını söyledi. Özbozdağ, Marmaris'te eğlence, deniz, kum, güneş dışında turizm çeşitliliği sağlamak amacıyla hareket edilmeye başlandığını belirterek, ilçe ve çevresinin turizm açısından hak ettiği yerde olmadığını savundu. Kırsal, kongre, kültür, sanat, eko ve üçüncü kuşak turizmi gibi pek çok alanda değerleri kullanarak müşteri segmentini değiştirmek istediklerini kaydeden Özbozdağ, "Turizm çeşitliliğini çoğaltmak ve bu sayede müşteri profiliyle beraber sezonu uzatmak arzusundayız. Bu da pek kolay değil. Örneğin biz geçen yıl ile bu yılı karşılaştırdığımızda geçen yıl nisan ayında paskalya için 15 binden fazla turist geldi. Mayıs ayına bakınca da yüzde 5 İngiliz pazarındaki artış ve yaklaşık yüzde 21'lik Rus pazarındaki artış nedeniyle yine Dalaman çıkışlı yaklaşık 9-10 bine yaklaşan daha fazla müşterimiz var. 15 bin nisan ve yaklaşık bir o kadar da mayıs ayındaki artışa rağmen esnaf yine mutlu değil" dedi.
"MARMARİS'İ KİMSE DURDURAMAZ"
Marmaris'in daha fazla turizm potansiyeline sahip olduğunu ancak beklediği paraları kazanamadığını ifade eden İsmail Özbozdağ, rekabet ortamında kalitenin ikinci plana atılarak ucuzluğa önem verildiğini kaydetti. 5 yıldızlı lüks otellerin her türlü olanağa sahipken, dışarıda olumsuz koşulların bulunduğunu ifade eden Özbozdağ, "Personelde çok sıkıntı var. Sezonun kısa olması nedeniyle yetişmiş elemanları kaybediyoruz. Yatak kapasitemiz başka bölgelere göre fazla değil ve hatta nitelikli yatak sayısı 25 bini geçmez. Ancak ürünlerimizi iyi sergilersek, turizmimizi bağlı olduğumuz değerlerle genişletip çeşitlendirirsek en şanslı destinasyon biziz. Her şeyden önce Akdeniz ve Ege Bölgesi'nde alt yapısını tamamlayan tek yer Marmaris. Eğer biz planlı ve doğru turizm politikaları üretirsek Marmaris kapanın elinde kalacak. Doğru hamleler ile doğru turizm ve rotayı bulursak Marmaris'i kimse durduramaz. Dünya kupası bizi etkilemedi. Güney Amerika'da yapılması o bölgedeki insanları maçlara çekti. Avrupa ülkelerinden katılım statlarda kendisini belli ediyor. Çok az taraftar var" diye konuştu.

(FOTOĞRAFLI)