YAĞMURUN yumuşattığı zeminden kopan kaya ve toprak parçaları yığılması nedeniyle her iki yönde de kapanan Marmaris- İçmeler Karayolu’nun tekrar trafiğe açılması için sabah saatlerinde başlayan çalışmalar tüm hızıyla sürdürülüyor.
Dün gün boyu aralıklarla etkili olan sağanak yağmur, ilçeye bağlı Marmaris- İçmeler Karayolu’nun 9’uncu kilometresinde, Seyirtepe Mevkisi’nde, saat 00.15 sıralarında, heyelana neden oldu. Yağmurun yumuşattığı toprak ve kaya zeminden kopan parçaları, yola yığıldı. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye, belediye ve karayolu ekipleri kepçe ve dozerlerle çalışma başlattı. İki saatlik çalışma sonucu yolun İçmeler-Marmaris yönündeki tek şeridi temizlenerek, 3’üncü kilometreden itibaren trafiğe kontrollü olarak açıldı. Daha sonra hava mualefeti nedeniyle ara verilen çalışmalar saat 10.30’da yağmurun dinmesiyle 2 dozer, 1 kepçe, 5 kamyon ve 10 belediye ve Karayolları işçisi ile çalışmalara başlandı. Yolun Marmaris-İçmeler yönünde çalışmalar hızla sürdüğü bildirildi.
Tekrar aday gösterilen CHP’li Marmaris Belediye Başkanı ve Marmaris- İçmeler Belediyeler Birliği Başkanı Ali Acar, "Burada daha önce de meydana gelen küçük çaplı heyelanları engellemek için İçmeler Belde Belediyesi tarafından çelik teller konulmuş. Çelik tellere rağmen büyük çapta heyelan meydana geldi. Mühendislerimizle görüşerek buranın fizik yapısını çıkarttık. Hava koşulları düzeldiğinde sorunu çözeceğiz" dedi.
'BETONLAMA YAPILMASI ŞART'
Jeofizik Yüksek Mühendisi Hakan Beyaz, "Karayolu kenarında bulunan dağ eteklerindeki kayalar sert görünüyor ama aslı öyle değil. Bu kayalar su değdiğinde eriyor. Eriyen kayaların engellenmesi için tünellerde kullanılan püskürtme tabir ettiğimiz beton kaplanmalı. İçmeler karayolunda her an büyük tehlikeler ortaya çıkabilir. Betonlama sistemi yapılmazsa 40 metre yüksekliğindeki dağlar dondurma gibi eriyerek yola dökülür. Çelik tellere alınacak bir önlem çare değildir" diye konuştu.