ASYA ile Avrupa arasında denizin altından demiryolu ulaşımını sağlayacak Marmaray törenle açılıyor. Törende son olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül konuşma yaptı.
Cumhuriyet'in 90. yıldönümünde hükümetin çok büyük bir hediye sunduğunu belirten Gül, bu projenin dünya için sayılı projelerden biri olduğuna dikkat çekti. Gül, "Çok büyük projeler önce hayal edilir. Sonra ideal haline gelir ve sonra da iş bilen kararlı, vizyon sahibi insanlar çıkar bunları gerçekleştirir. 153 sene önce hayal edilen bu proje hükümetimiz tarafından gerçekleştirildi" dedi.
Marmaray'ın Pekin ile Londra'nın arasını bağlayan bir tünel olduğunu, dünyayı ilgilendiren bir proje olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, "Son yıllardaki istikrar, güen ortamı büyük prjeleri devreye sokma imkanı verdi. İnanıyorum ki; bu istikrar devem ettiği sürece büyük projeler Türkiye'nin hizmetine sunulacaktır. Değerli kardeşim Başbakan Erdoğan bu projeyi büyük bir kararlılıkla takip etti. Değerli Bakan Yıldırım, kararlı ve bilgili şekilde takip etti" diye konuştu.
Marmaray'ın büyük bir mühendislik projesi olduğunu vurgulayan Gül, yeni projelerinde hep birlikte hayata geçirileceğini söyledi.