MARMARA depremini 2 yaşında yaşadıktan sonra ailesiyle birlikte Kars'a gelen Nazlıcan Özcan, okulda yapılan deprem tatbikatı sırasında baygınlık geçirdi.
Kars İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kız Meslek Lisesi'nde dün deprem tatbikatı düzenlendi. Hazırlanan senaryo gereği 5.1 büyüklüğündeki deprem olurken alarm verildi. Okuldaki öğrenciler ve öğretmenler deprem alarmı üzerine hızla bahçeye çıktı. Sınıflarda mahsur kalan bazı öğrenciler de kurtarma ekipleri tarafından pencere ve kapılardan dışarı çıkarıldı. Pencerelerden sarkıtılan ip ve sedyelerle yaralıları kurtaran ekipler, öğrenciler tarafından alkışlandı. 
Deprem tatbikatı yoğun bir şekilde devam ederken siren seslerini duyan 10'uncu sınıf öğrencisi Nazlıcan Özcan, aygınlık geçirdi. Nazlıcan Özcan'ın 17 Ağustos 1999'daki Marmara Depremi'ni 2 yaşında gördükten sonra ailesiyle İzmit'ten Kars'a geldiği öğrenildi. 112 sağlık görevlileri tarafından ambulansa alınan Nazlıcan Özcan, tedavi edilirken sınıf arkadaşları birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü. Nazlıcan Özcan, tedavinin ardından görevliler tarafından evine götürüldü.

BA(KS/AK) (FOTOĞRAFLI)