Marmara Denizi'nde istavrit yakalamak için ağ atan balıkçıların ağına 400 kilogram ağırlığında pamuk cinsi köpekbalığı takıldı. Üsküdar'da balıkçı tezgahında sergilenen dev balık vatandaşların ilgi odağı oldu.
Sabah saatlerinde İzmit körfezi açıklarında istavrit için ağ atan balıkçı Muzaffer Balcı ve arkadaşları ağları toplamaya başladıklarında dev bir köpek balığı gördü. Köpekbalığı Muzaffer Balcı ve arkadaşları tarafından güçlükle denizden çıkarıldıktan sonra Üsküdar'da Muzaffer Balcı'ya ait balıkçı dükkanında sergileniyor. Balıkçı dükkanının önünden geçen vatandaşlar dev balığı görünce şaşkınlıklarını gizleyemediler. Bazı vatandaşlar çocuklarına balığı gösterirken bazıları da balıkla hatıra fotoğrafı çektirdiler. Yoldan geçen bir sürücü çocuklarıyla birlikte araçtan inerek hatıra fotoğrafı çektirdi.Çocuklarıyla birlikte hatıra fotoğrafı çeken baba, "İlk defa gördüm, hem de çok güzel. Ne bu balina mı?" dedi.
İSTAVRİTE NİYET KÖPEKBALIĞINA KISMET
Balığı yakalayan Muzaffer Balcı “Sabaha karşı arkadaşlarımla birlikte istavrit için ağ attığımızda ağa takıldı. Çekmemiz zor oldu bizi çok uğraştırdı, 350-400 kilo ağırlığında pamuk cinsi olanlarından. İstavrite ağ atarken köpek balığı geldi" diye konuştu.
Muzaffer Balcı geçen sene de 600 kiloluk camgöz cinsi köpekbalığı yakaladığını kaydetti.