MARDİN Emniyet ve Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından ortak hazırlanan proje kapsamında, Derik ve Mazıdağı ilçelerinde eğitim gören 4 bin öğrenci ve 500 öğretmen, Mardin'e getirilerek çeşitli etkinliklere katılmaları sağlanıyor. Proje çerçevesinde ilk olarak Derik İlçesi'ndeki 12 ortaokulda okuyan öğrenciler, Mardin'e getirilerek tarihi mekanlar gezdirildi.
Emniyet Genel Müdürlüğü'nün finanse ettiği, 'Güvenli hayat ve güvenli gelecek için çocuk ve gençler sosyal koruma destek' programı ve 'Mardin gençlerini kucaklıyor' projesi kapsamında, Derik ve Mazıdağı ilçelerinde okuyan 4 bin öğrenci ile 500 öğretmen Mardin'e getirilerek, tarihi ve turistik mekanları gezmeye başladı. Proje kapsamında ilk olarak Derik'teki 12 ortaokulda okuyan, 5, 6, 7 ve 8'inci sınıf öğrencileri, Derik'teki Seydi Keskin Ortaokulu'nda toplandı. Araçlarla Mardin'e getirilen öğrenciler, Mardin'deki tarihi ve turistik mekanları ziyaret etti. Sinema salonunda film izleyen öğrenciler, daha sonra da polisevinde yemek yedi.
Emniyet Müdürü Derviş Kara, Derik ve Mazıdağı ilçelerinde okuyan çocukların sosyal hayata katılmalarını sağlamak amacıyla böyle bir proje başlattıklarını söyledi. Kara, "Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğümüz ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortak hazırladığı bu organizasyonla, Derik ve Mazıdağı'nda yaşayan çocuklarımızın kültürel ve sosyal faaliyetlerden mahrum kalmamaları için bir nebze de olsa sosyalleşmelerine katkıda bulunmak, değerli olduklarını hatırlatmak, polisimizin ve dolayısıyla devletin o güven dolu, sıcak yüzünün çocuklarımıza ve onlar aracılığıyla da topluma hissettirilmesini amaçlıyoruz" diye konuştu.