GÖSTERİCİLER LASTİK YAKIP İLÇE MERKEZİNE YÜRÜYOR
Sabah saatlerinden itibaren elektrik kesintileri nedeniyle sulayamadıkları ürünlerinin zarar gördüğünü ve evlerinde içecek su bile kalmadığını belirten çiftçiler, Mardin-Kızıltepe karayolunu trafiğe kapatma eylemini sürdürdü.
Mardin- Kızıltepe karayolunun Devlet Hastanesi mevkiinde yol kesen çiftçiler, ateşe verdikleri lastik ve taşlarla araçların yoldan geçmesine izin vermedi. Başka guruplar da ilçe merkezinde çeşitli eylemler yaparak, elektrik kesintilerini protesto etti.
GÖSTERİCİLER KAYMAKAMIN MAKAM ARACININ CAMINI KIRDI
Kızıltepe Devlet Hastanesi kavşağında yolda yaktıkları lastik ve taşlarla yolu trafiğe kapatan çiftçiler, yakında bulunan hava alanındaki uçak pistine doğru hareketlendi.
Polis ve jandarma ekipleri, eylemcilere biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Bir grup eylemci ise Kızıltepe İlçe merkezindeki Kaymakamlık binasına gelerek kaymakamın aracını ve kaymakamın kaldığı binayı taş yağmuruna tuttu. Atılan taşlarla binadaki çok sayıdaki camlar ile kaymakamın makam aracının camları kırıldı. Burada görevli polis ve jandarma ekipleri de eylemci çiftçilere, biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Hastanedeki bazı hastaların ve personelin gazdan etkilendiği gözlendi.
Kızıltepe-Mardin ve Kızıltepe ilçe merkezinde çiftçiler ile güvenlik güçleri arasındaki olaylar devam ediyor.

FOTOĞRAFLI