MARDİN, () - MARDİN merkez bağlı ilçe ve köylerdeki çiftçiler, elektriklerin sık sık kesilmeye başlamasını protesto etmek için, tarihi İpek Yolu'nu iş makineleri ve traktörlerle kesti. Uluslararası karayolunun trafiğe kesilmesi yüzünden yolun her iki tarafından kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.
Öğlen saatlerinde yaklaşık 100 kişiden oluşan grup, cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra elektriklerin çok sık kesildiğini söyleyerek, Alyakuş Köyü yakınlarında, uluslararası tarihi İpek Yolu'nu iş makineleri ve traktörlerle kesip trafiğe kapattı. Jandarma ekipleri ve sivil yetkililerin araya girmesine rağmen çiftçiler yolu uzun süre açmadı. Çiftçilerden Nezir Aydın, Ak Partili Mardin milletvekillerini telefonla arayarak elektrik kesintilerine çözüm bulunmasını istedi.
Mardin'deki köylerde 24 saattir elektriklerin kesik olduğunu söyleyen Aydın, "Milletvekillerimizi cep telefonuyla aradık. Bazı vekiller telefonlarımıza bile bakmadı. Burada biz halk olarak jandarma ile karşı karşıya gelmişiz. Biz olay yaratmak için değil, bize çare bulunması için buradayız. Dün aldığımız bilgiye göre, valilikte toplantılar yapılmış fakat çare bulunmamış. Siz kendinizi bizim yerimize koyun, ne yapalım? Bize yol gösterin. Bu sıcak havalarda içecek bir bardak soğuk suyumuz yok. 50 derece sıcaklarda soğuk bir su olmadan nasıl yaşarız" dedi.
Eylem yüzünden yolun her iki tarafından onlarca kilometre uzunluğunda araç kuyruğu oluştu ve içinde hasta bulunan bir ambulansın da geçişine izin verilmedi.

FOTOĞRAFLI