İPEK YOLU'NU 7 SAAT KAPATAN ÇİFTÇİLERE JANDARMA MÜDAHALE ETTİ
Öğlen saatlerinde başlayan çiftçilerin, İpek Yolu'nu trafiğe kapatma eylemi 7 saat sürdü. Yolu kapatan çiftçileri ziyaret eden merkez Artuklu Kaymakamı Soner Karataş ve BDP’li Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Februniye Akyol’un da ikna çalışmaları sonuç veremeyince, jandarma ekipleri yolu açmak için çiftçilere müdahale etti. TOMA araçlarından yapılan, uyarı anonsuna rağmen eyleme devam eden çiftçilere jandarma önce tazyikli su sıktı, ardından da biber gazı ile müdahale etti. Atılan gaz bombaları yüzünden yolda kilometrelerce kuyruk oluşturan araç sürücüleri de etkilendi. Polis ve jandarma ekiplerinin müdahalesi sonunda yol 7 saat sonra ulaşıma açıldı.
5 saat boyunca yolda beklediğini belirterek çiftçilere tepki gösteren yolculardan Ayfer Durmaz, "Çocuğumu hastaneden getirdim. Sıcak havada kalmaması lazım. Ama 5 saat oyunca burada adeta cehenneme terk edilmişiz. Sizin elektrikler gidiyor olabilir, ama bizim suçumuz ne? Bu çocuğumun suçu ne? Saatlerdir ağlıyor, ben nasıl onu susturayım?" diye tepki gösterdi.
Yapılan müdahalenin ardından çiftçiler, barikat olarak yola koydukları iş makineleri ve traktörlerini alarak bölgeden uzaklaştı.

FOTOĞRAFLI