MARDİN Belediyesi ile Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.(DEDAŞ) arasında 4 milyon 284 bin liralık elektrik borcu nedeniyle yaşanan elektrik kesintisi ve bina mühürlemesi gerginliği anlaşma ile sonuçlandı. DEDAŞ'ın belediye hizmet binasına elektriği tekrar vermesi üzerine belediye de DEDAŞ binasındaki mührü söktü. Şırnak'ın İdil İlçesi'nde ise DEDAŞ'ın belediye'nin ilçeye su taşıyan pompalarının elektriğini kesmesi üzerine 30 bin kişi susuz kaldı. Belediye, DEDAŞ hizmet binasını ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürledi.
Mardin Belediyesi'nin 4 milyon 284 bin lira elektrik borcu bulunduğu gerekçesiyle elektriklerinin kesilmesi, belediyenin de buna karşı imara aykırı olduğu iddiasıyla DEDAŞ hizmet binası mühürlemesiyle iki kurum arasında yaşanan gerginlikte toplantı yapalark anlaşma sağlandı. DEDAŞ yetkilileri ile Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu'nun makamında basına kapalı olarak yaptıkları ve 5 saat süren toplantıdan sonra belediye hizmet binasına tekrar elektrik verildi, zabıta ekipleri de dün akşam DEDAŞ hizmet binasının kapısındaki mühürleri söktü.
İDİL'DE ELEKTRİK KESİLDİ, 30 BİN KİŞİ SUSUZ KALDI
Şırnak'ın İdil İlçesi'nde ise belediye ile DEDAŞ arasında benzer bir sorun yaşanıyor. DEDAŞ, 4 milyon liralık elektrik borcu bulunan İdil Belediyesi'ne ait ilçeye su veren Cehennem Deresi mevkiinde bulunan pompalar ile Kültür Merkezi'nin elektriğini kesti. Bunun üzeine bElediye de DEDAŞ hizmet binasınI ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürledi. DEDAŞ'ın ilçeye su taşıyan pompaların elektriğini kesmesi üzerine 30 bin nüfuslu ilçe merkezinde sular kesildi.
İdil Belediye Başkan Vekili Selahattin Acar, DEDAŞ'ın uygulamasına tepki gösterip, elektrik borcunun kendi dönemlerinden öncesine ait olduğunu söyledi. Acar, "Elektrik borcunu taksitlere bölerek ödeme yapmayı teklif ettik. Ancak, DEDAŞ yetkilileri bu isteğimize olumsuz yanıt verdi. Su pompalarına giden elektriğin kesilmesiyle ilçede sular kesildi ve vatandaşlar mağdur oldu. Biz de DEDAŞ'ın hizmet binasını çalışma ruhsatı olmadığı için mühürledik. Gerginliğin sona ermesi için DEDAŞ ile görüşmelerimiz devam ediyor" dedi.