Nezir GÜNEŞ-Kadir ÜRÜNDÜ/MARDİN, () - MARDİN’de yerel seçimler için Noter Cevdet İlköğretim Okulu'nda oy kullanmak isteyen vatandaşlar, okuldaki hoparlörden Beethoven, Mozart ve Kürt virtüöz Farid Farjad'ın eserleri seslendirildi.
Noter Cevdet İlköğretim Okulu'ndaki 6 sandıkta oy kullanmaya gelen seçmenler, Beethoven, Mozart ve Kürt virtüöz Farid Farjad'ın keman resitalleri eşliğinde oylarını kullandı. Okulda duydukları keman müziği karşısında gülümseyerek vatandaşlar, şaşkınlıklarını gizleyemedi. Oy kullanmaya gelen Esengül Yücesoy, 30 yıldan beri oy kullandığını ve ilk defa bir okulda müzik eşliğinde oyunu kullandığını söyledi. Çalınan müziğin kendisi gibi heyecanlı ve stresli olan bir çok kişiyi rahatlattığını belirten Yücesoy, "Böyle birşeyi aslında bütün sandık başlarında uygulamaları gerekir. Çünkü insanın bütün stresini, gerginliğini ve heyecanını alıyor. Okula gelemden önce elim, heyecandan titriyordu. Ama müziği dinleyince rahatladım" dedi.
Okul Müdürü ve seçimde bina sorumlusu olan Murat Bağış ise eğitim sürecinde teneffüslerde öğrencilere zaten bu müzikleri dinlettiklerini ifade ederek, "Aynı müziği seçim gününde uygulamak istedim. Gelen ilk seçmenlerden güzel tepkiler alınca da müziğin çalınmasına devam ettik. Gelen herkes bizi takdir ediyor ve müzik eşliğinde streslerini, heyecanlarını yendiklerini söylüyorlar" diye konuştu.
Oy kullanan seçmenlerden Mardin’in mevcut belediye başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu da müzik eşliğinde oy kullanmanın kendisini rahatlattığını belirterek, seçimin hayırlara vesile olmasını diledi.

NG,KÜ(GG/BT) (FOTOĞRAFLI)