MARDİN'in merkez Artuklu İlçesi'nde, belediye hoparlörlerinden ilk kez Türkçe'nin yanı sıra Kürtçe ve Arapça dillerinde de anoslar yapılmaya başlandı. Belediye Başkanı BDP'li Emin Irmak, Mardin'de yaşayan halklara kendi dillerinde hizmet vermek istediklerini belirterek, "Kentimizde yaşayan başta Süryaniler olmak üzere diğer halkların dillerinde de anonslarımızı yapmaya yakında başlayacağız" dedi.
Farklı dinlerin, dillerin ve kültürlerin birlikte yaşadığı Mardin'de bugün bir ilk yaşandı. Merkez Artuklu Belediyesi aldığı bir karar ile ilk kez belediye hopalörlerinden Türkçe, Kürtçe ve Arapça dillerinde anonslar yapmaya başladı. Bundan sonra bütün duyuru ve anonsların 3 dilde yapılacağını söyleyen Belediye Başkanı Emin Irmak, "Belediyecilikte hizmetin nasıl yapıldığı bizce önemlidir. Bizim belediyecilik anlayışımızda topluma dayalı komünal demokratik belediyecilik esas alınır. Bu çerçevede, hizmet üretmede halkın talebi doğrultusunda hareket etmekteyiz. En iyi Belediyeciliğin nasıl olması gerektiğini halkımızla danışarak kararlar alıyoruz. Bu kararlarımızdan biride Mardin'de yaşayan halklara kendi dillerinde hizmet verilmesidir. Belediyemiz bünyesinde yapılan duyuru ve anonsları Kürtçe, Arapça ve Türkçe yapmaya başladık. İleri ki aşamalarda ise kentimizde yaşayan başta Süryaniler olmak üzere diğer halkların dillerinde de anonslarımızı yapacağız" dedi.
Belediyenin aldığı kararla bugün yaklaşık 90 bin kişinin duyabildiği 3 dildeki ilk anonsta aracının anahtarını kaybeden ve bulunması halinde belediyeye getirilmesini istiyen bir vatandaşın duyurusu yapıldı.

FOTOĞRAFLI