MARDİN'de seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesi için Vali Ahmet Cengiz başkanlığında seçim koordinasyon toplantısı yapıldı. Kentteki siyasi parti temsilcilerinin de katıldığı toplantıda, seçimlerde herhangi bir gerginlik çıkmaması ve demokratik bir şekilde geçmesi için ortak karar alındı.
Mardin Valisi Ahmet Cengiz başkanlığında yapılan, Vali Yardımcıları Turan Erdoğan, Ali Güldoğan, İl Emniyet Müdürü Derviş Kara, İl Jandarma Komutanı Albay Vural Erol ve seçime katılacak siyasi partilerin il başkanlarının katıldığı koordinasyon toplantısında, seçimlerde herhangi bir gerginlik çıkmaması için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi kararı alındı. Vali Ahmet Cengiz, "Seçimlerde halkın iradesinin sandıklara en üst düzeyde yansıtılması, seçimlerin huzur ve sükunet ortamında geçmesi en temel amacımızdır. Sorunların çözümünde iletişim ve koordinasyonun önemi büyüktür. Hoşgörü kenti olan Mardin'de seçimler herkese hayırlı olsun dedi" dedi.
Toplantıya katılan siyasi parti temsilcileri ise aldıkları ortak kararda, "Bizler, Siyasi Partilerin İl Başkanları ve Temsilcileri olarak, Mardin'de sevgi, barış, kardeşlik ve birlikte yaşama kültürümüze uygun bir şekilde, demokratik ahlak ilkelerinin yansıtıldığı bir seçim temennisiyle, seçim sürecinin Mardin odaklı ve Mardin'e yakışır bir şekilde yürütülmesi hususunda aynı sorumluluk ve duyarlılığı paylaşıyoruz" denildi. AA(GG/AAA)(FOTOĞRAF)