ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde 2001 yılında çağrıldıkları jandarma merkezine giden ve bir daha kendilerinden haber alınamayan, kapatılan HADEP yöneticileri Serdar Tanış ve Ebubekir Deniz için Mardin'in Dargeçit İlçesi'ndeki mezarlıkta bugün savcının denetiminde kazı yapıldı. Kazıda, battaniyeye sarılı gömülmüş bir kişiye ait kemiklerden DNA testi için parçalar alındı.
Silopi'de 25 Ocak 2001 tarihinde çağrıldıkları jandarma merkezine giden ve bir daha kendilerinden haber alınamayan kapatılan HADEP'in ilçe başkanı Serdar Tanış ve ilçe yöneticisi Ebubekir Deniz'in ailelerinin avukatlarının başvurusu üzerine Dargeçit Cumhuriyet savcılığı mezarlıkta kazı yapılmasına karar verdi. Daha önce kötü hava koşulları nedeniyle ertelenen kazı bugün sabah saatlerinde gerçekleştirildi. Kazı sırasında Tanış ve Deniz'in aileleri, avukatları, BDP ve İHD yöneticileri, Şırnak Barosu'ndan avukatlar ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu. 
BATTANİYEYE SARILI KEMİKLER
Cumhuriyet savcısının gözetiminde kazma kürek ile yapılan kazı yaklaşık 1 saat sürdü. Açılan mezarda, battaniyeye sarılı olduğu belirtilen bir kişiye ait kemikler bulundu. Kemiklerden DNA testi için parçalar alınırken, mazar yeniden kapatıldı.
Şırnak Barosu Başkan Yardımcısı olan ve aynı zamanda Serdar Tanış'ın akrabası olan avukat İdris Tanış, bir kişinin ifadesi sonucu mezarlıkta kazı yapıldığını ve mezarlıkta bulunan bir kişiye ait kemiklerden kimlik tespiti için parçalar alındığını söyledi. Adli tıp uzmanlarının da hazır bulunduğu kazıdan çıkartılan kemikler, Adli Tıp Kurumu'na gönderilerek, Tanış ve Deniz'in yakınlarından alınan DNA örnekleri ile karşılaştırılacak.