MANİSA PTT Başmüdürlüğü bünyesinde kadrolu olarak görev yapan 6 kadın postacının her biri günde ortama 20 kilometre yürüyüp, 3 bin mektup ile tebligat dağıtıyor.
Manisa PTT Başmüdürlüğü bünyesindeki dağıtım kadrosunda 30’u taşeron ve 33’ü kadrolu olmak üzere toplam 63 postacı görev yapıyor. PTT bünyesindeki kadrolu personel arasında olan Şule Karasaç (27), Fatma Ağırman (28), Hakikat Gergin (33), Güzin Yücekaya Yılmaz (36), Emel Karakurt (36) ile Nurdan Yükenli (22), bir günde kilometrelerce yol gidiyor, binlerce tebligat dağıtıyor.
PTT Başmüdürü Şerif Kaçmaz, bünyelerinde dağıtım personeli olarak görev yapan kadın postacıların erkek postacıları aratmadığını dile getirdi. Kadın postacıların özellikle tebligat dağıttığını belirten Kaçmaz şunları söyledi:
"Bünyemizdeki 6 kadın postacımız, günde yaklaşık 3 bine yakın tebligat ve mektup dağıtmaktadır. Kadın postacılarımızın, erkeklere nazaran vatandaşla olan diyaloğu daha iyi. Karşısında kadın postacı gören vatandaşımız da tebligatı alırken personelimize daha nazik davranıyor. Mesela bir icra tebligatını alan vatandaşımız doğal olarak personelimize problem yaratabiliyor. Ufuk tartışmalara girebiliyor. Ancak kadın personelimizde bu sıkıntı yaşanmıyor. Kimi zaman kadın postacı çalıştırdığımız için bizi tebrik eden bile oluyor."
GÜNDE 20 KİLOMETRE YÜRÜYOR
PTT Manisa Başmüdürlüğü bünyesinde yaklaşık 5 yıldır kadrolu olarak görev yapan Şule Karasaç da, günde ortalama 20 kilometre yürüyerek, kendisine verilen tebligat ve mektupları dağıttığını söyledi. Karasaç, özellikle kamu kurum kuruluşlarla ilgili veya adli olaylarla ilgili tebligat dağıtımlarında vatandaşların kendilerine güler yüzle davrandığını anlattı.
Her gün 08.00- 18.30 saatleri arasında görev yapan Karasaç, erkek meslektaşlarının kendilerine 'Postacı Melekler' ismini taktığını da söyledi.