MANİSA’nın Kula İlçesi'nde yaşayan hayırsever 72 yaşındaki Ömer Özboyacı, ilçeye ticaret meslek lisesi ve anaokulu yapılmak üzere 2 milyon liralık Manisa Valiliği’yle bağış protokolü imzaladı. Manisa’da devlet ve hayırsever işbirliğiyle yaptırılan 190’ıncı okulun toplamda 2.5 milyon liraya mal olacağı bildirildi.
Manisa’da devlet vatandaş işbirliği ile eğitime katkı devam ediyor. Hayırsever Ömer Özboyacı’nın yaptıracağı okul için Manisa Valiliği’nde düzenlenen protokol törenine Vali Abdurrahman Savaş, Kula Belediye Başkanı AK Parti'li Selim Aşkın, Kula Kaymakamı Hakan Hakyemez, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Kulalı hayırseverler Ömer Özboyacı ve Selçuk Sayış katıldı.
EĞİTİM SEFERBERLİĞİ
Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, devlet vatandaş işbirliğinin eğitime katkı sağladığını belirterek hayırseverlere teşekkür etti. Toplam 2.5 milyon liralık lise ve anaokul yatırımlarının 500 bin lirasının İl Özel İdaresi tarafından karşılandığını açıklayan Vali Savaş, "Kula’ya daha önce bir endüstri meslek lisesi yaptıran hayırseverimiz Ömer Özboyacı, şimdi de 16 derslikli ticaret meslek lisesi ve 4 derslikli bir anaokul binası yaptıracak. Meslek lisesinin bir atölyesini hayırsever Selçuk Sayış, diğer atölyesini ise Kula Belediyesi yaptıracak. Ortak bir protokolle eğitim seferberliği başlatıyoruz" dedi.
AĞABEYİ İÇİN YAPTIRACAK
Mağaza sahibi emekli Ömer Özboyacı okulların açılışını heyecanla beklediğini belirterek geçen yıl kaybettiği ağabeyi İbrahim Özboyacı için okulu yaptırdığını dile getirdi. Bugüne kadar dört okul yaptıran Hayırsever Özboyacı, "Kula’yı çok seven abim İbrahim Özboyacı’yı geçen yıl kaybettim. Kula’da bir ticaret meslek lisesi olmasını çok istiyordu. Şimdi onun için bir ticaret meslek lisesi yaptırıyoruz" diye konuştu. Endüstri meslek lisesinin bahçesine bir atölye yaptıracak müteahhit Selçuk Sayış da eğitime katkı sağlamaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından Ömer Özboyacı tarafından yaptırılan ticaret meslek lisesi ve anaokulu ile hayırsever Selçuk Sayış ve Kula Belediyesi tarafından yaptırılan atölyelerin protokolü imzalandı.