Nermin UÇTU/MANİSA, () - MANİSALI doktorlar, dün 2 farklı hastanede sağlık çalışanlarının hasta yakınlarının saldırısına uğramasını protesto için eylem yaptı. Yaşananlara tepki gösteren İl Tabip Odası Başkanı Derya Pekbıyık, hastanelerde önlemlerin yeterli olmadığını vurguladı.
Hafsa Sultan Hastanesi'nde 2 hemşire ve 2 radyoloji teknikerinin, Moris Şinasi Çocuk Bölümü Acil Servisi'nde ise 2 hemşire ile 1 doktorun hasta yakınlarının şiddetine uğradığı iddiası üzerine, olayı kınamak için Manisa Tabip Odası üyeleri eylem yaptı. Moris Şinasi Çocuk Hastanesi önündeki eyleme, isimlerini açıklamaya ismini açıklamayan ve dövüldüğünü ileri süren doktor ve sağlık çalışanları da katıldı. Şiddeti kınayan Tabip Odası Başkanı Derya Pekbıyık, sağlıkta dönüşümün hasta ve sağlıkçıları karşı karşıya getirdiğini söyledi. Pekbıyık, "Hasta yakınları sağlık sistemindeki işlemeyen her noktanın öfkesini sağlıkçıdan çıkarıyor. Ülkeyi yönetenlerin hastalardaki algıyı yok etmek yerine artırmaya yönelik söylemleri şiddeti daha da artırmaktadır. Söylediğimi önlemlerin hiçbiri alınmamakta ve sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlar ellerini kollarını sallayarak ertesi gün sağlıkçıyı tehdit etmeye devam etmektedir" diye konuştu.
Şiddet olayının ardından Moris Şinasi Çocuk Hastanesi'ne giriş kapılarının azaltıldığını kaydeden Pekbıyık, taşeron şekilde çalıştırılan güvenlik görevlileri ile şiddetin önlenemeyeceğini söyledi. Beyaz kod uygulamasının şiddeti önlemeye yetmediğini dile getiren Pekbıyık, "Şiddetin son ermeyeceğini biliyoruz. Hükümeti sağlıkta şiddeti doğuran dönüşüme son vermeye ve bizlerin can güvenliğini korumaya davet ediyoruz" dedi.
Sloganlarla tepkilerini dile getiren Tabip Odası üyeleri, SES Manisa Şubesi ve Türk Sağlık- Sen üyeleri sonrasında sessizce dağıldı.

NU(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)