İlker KILIÇASLAN/MANİSA, ()-  MANİSA'da biraraya gelen yaklaşık 100 kişi, songünlerde meydana gelen çocuk cinayetlerine tepki gösterip, ellerindeki pankartlarla yürüdü. Cezaların arttırılmasını talep eden grup, çocukları korunması için yasal önlemler alınmasını istedi.
Son günlerde çeşitli illerden gelen çocuk cinayeti haberleri üzerine yaklaşık 100 kişilik bir grup, Manolya Meydanı'nda biraraya geldi. Yakalarına silah kurdele takan topluluk, yaşamını yitiren çocukların fotoğraflarının bulunduğu pankart ile üzerinde 'Çocuk bedenime dokunma', 'Savaşımız tüm dünyadaki çocuklara çikolatanın tadını öğretmek olmalı', 'Çocuğuma dokunma' ve 'Annemi çok özledim' yazan dövizleri taşıdı.
Ölen çocuklar için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunan topluluk adına, CHP'li Mustafa Başgülşen basın açıklamasını okudu. Çocuk istismarlarına ve cinayetlerine karşı caydırıcı cezaların verilmesi gerektiğini söyleyen Başgülşen, "Başta çocuk gelin saçmalığı altındaki evliliklere, çocuk taciz, istismar ve ölümlerine en ağır cezalar getirilmeli ve güven içerisinde çocuklarımız çocuklukları yaşamaları sağlanmalıdır" dedi.
Çocuk istismar ve cinayetlerinin ailelerini vicdanını rahatsız ettiğini söyleyen 2'si çocuk ile 3 torun sahibi Ahmet Ürkmez, "Bizler çocuklarımızın her türlü istismara maruz kalmasına ve öldürülmesine sessiz kalmayacağız. Aileler ve toplum, çocuklara yönelik suçlar konusunda daha duyarlı davranmalı, ateş düştüğü yeri yakar zihniyetinden kurtulmalıdır. Devlet ise görevini yerine getirerek çocukları korunma yasasının içeriğini genişletmeli, çocuk istismarı ve cinayetleri konusunda ciddi yasal önlemler almalıdır. Suçlular en kısa zamanda bulunarak, yargılanmalı, çocuklara yönelik suçlarda cezalar artırılmalı, ceza indirimi kaldırılmalıdır" diye konuştu.
YAŞITLARI ADINA KONUŞTU
Son olarak konuşan Ülkem Koleji 7. sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Nilay Yeni, şunları söyledi:
"Biz bu zalimliği hak etmiyoruz. O öldürülen masum çocuklardan ne istiyor bu caniler. O çocuklarında yaşama hakkı var. Onlara böyle davranan caniler cezalandırılmalı. İdam bu caniler için geri gelsin. Yeterki o yavrucaklar yataklarında rahat ve huzurlu bir şekilde yatabilsinler. İdam geri getirilmediği sürece masum çocukların babaları, ağabeyleri, anneleri, amcaları, dayıları, teyzeleri ayaklanmakta sonuna kadar haklıdır. Böyle insanlar yaşadıkları sürece hapiste pişman olacaklarını mı sanıyorsunuz. Yanılıyorsunuz. Çünkü bu caniler hiçbir suçu günahı olmayan çocukları gözleri dönmüş bir şekilde katlediyorlar. Bizim ülkemiz adaletli, bizim ülkemiz özgür, bizim ülkemiz bağımsız diyorlar. O zaman nerede bu adalet? Çocukları katledenler hapislere giriyor, annelerin yüreklerindeki acı dinmiyor. Bir annenin acısı dinmez, ama ferahlayabilir. O üzüntülü ve kederli yürekleri bir nebze serinlemesi ve rahatlaması için canileri halkın eline vererek öldürülmeyecek şekilde canını acıtabiliriz. Evladını kaybeden annenin acısını bu canini canını acıtarak empati kurdurabiliriz."
Nilay Yeni'nin konuşması, topluluk tarafından uzun süre alkışlandı.
Konuşmaların ardından bazı çocuklar şiir okudu, ardından grup dağıldı.

İK(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)