MANİSA Emlakçılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, Manisa’da konut sıkıntısı yaşandığını söyleyerek belediye başkan adaylarının konut vaadinde bulunmalarını önerdi. Yerel seçimlerin ardından Manisa’daki konut fiyatlarının artacağını kaydeden Akyüz, TOKİ’ye yeni konut üretmesi için çağrı yaptı.
Manisa’daki kiralık ve satılık konut fiyatlarındaki artış ev arayanları sıkıntıya soktu. Kiralık ev fiyatlarının 650 liradan başlaması ve satılık ev fiyatlarının 110 bin liranın üstüne çıkması ile birlikte emlakçılar da müşteri bulmakta zorlanmaya başladı. Manisa Emlakçılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, belediye başkan adaylarına konut üretecek projelere geliştirmeleri için çağrı yaptı. Akyüz, “Şuanda Manisa’nın en büyük sıkıntısı konut yetersizliği. Bazı yerlerin imar düzenlemesinden geçmesi ve yeni yerlerin imara açılması gerekiyor. Konut yapacak yer yok. Belediye başkan adayları seçimi kazanmak istiyorsa oturacak ev bulamayan Manisalılara konut üretimi vaat etmeli” dedi. Ev sahiplerinin fırsatçı davrandığını ileri süren Akyüz, en ucuz evlerin 600 liradan, doğalgazlı evlerin ise 700 liradan kiralandığını söyledi.
SEÇİMDEN SONRA EV FİYATLARI FIRLAYACAK
Yerel seçimlerin ardından Manisa’da kiraların ve satılık ev fiyatlarının artacağını öngören Akyüz, büyükşehirle birlikte dışarıdan gelen göçü kentin kaldıramayacağını ifade etti. Akyüz, “Manisa büyükşehir olunca yükü biraz daha ağırlaşacak. Dışarıdan göç ve yeni memurların ataması ile birlikte ev sıkıntısı artacak. Konut fiyatları yükselir ama ucuzlamaz. Arsa temini söz konusu olmadığı sürece bu sıkıntı sürer. Manisa’da acilen imar revizyon planı yapılmalı ve uygulanmalı” diye konuştu.
TOKİ KONUT ÜRETMELİ
TOKİ’nin Manisa’da en az bin konut üretmesi gerektiğini dile getiren Bahattin Akyüz, meslek dalı olarak TOKİ’lere sıcak bakmadıklarını ancak kentteki sıkıntının içinden çıkılmaz hale geldiğini kaydetti. İnşaat müteahhitlerinin de Manisa merkezde iş yapmaktan kaçındığını dile getiren Akyüz, “Manisa’daki müteahhitler artık merkezde inşaat yapmıyor. İnşaatçıların dörtte üçü ya İzmir’e ya da ilçelere gitti. Manisa’da arsa yok, fiyatlar da çok yüksek olduğu için burada iş yapmak istemiyorlar” diye konuştu.
Manisa’da konut üretilecek yeni alan sıkıntısının da yaşandığını kaydeden Akyüz, kentlerin batıya doğru büyüdüğünü ancak Manisa’nın batısında organize sanayi bölgesi ve tarım alanları olmasından dolayı kentin doğuya doğru büyümesinin daha doğru olacağını söyledi. Akyüz, kentin doğusundaki çarpık kentleşmenin yeni imar alanlarının açılması ile sona ereceğini dile getirdi.